HPs interne revision »som en politifilm«

Efterforskerne i HPs interne revision, der angiveligt førte til Niels Svenningsens afgang, gik grundigt til værks. Blandt andet måtte danske HP-medarbejdere i forhør under FBI-inspirerede forhold, siger kilder tæt på selskabet til CRN.

»Det var som i en amerikansk film, hvor »internal affairs« jagter brådne kar i politiets egne rækker. De amerikanske efterforskere blev efterhånden kendte og frygtede i den danske organsiation, da undersøgelsen stod på,« siger en kilde.

En anden kilde betgener undersøgelsen som »FBI-inspireret«. Forhør af medarbejdere, der blev hevet ind en efter en, blev foretaget med anvendelse af »good cop/bad cop«-teknikker, fortæller han.

Undersøgelsen skulle først og fremmest blotlægge, hvem der stod bag handel med det grå marked. Ifølge CRNs oplysninger har man i HPs danske organisation i modstrid med moderselskabets interesser videresolgt store varepartier til uatoriserede kanaler uden for landets grænser - det såkaldte grå marked.

Omtrent samtidig med at den interne revison blev indledt i marts, lancerede HP på europæisk plan en kampagne, der skulle afskrække selskabets forhandlere og distributører fra at handle med det grå marked.

I flere omgang har HP indskærpet over for partnerne, at de kan blive frataget certificeringer og forhandlerautorisation, hvis de blev grebet i at handle gråt. At det lokale HP-selskab tilsyneladende selv har stået for den største omsætning på det grå marked, er ifølge CRNs kilder årsagen til, at Niels Svenningsen pludselig forlod sit job som administrerende direktør til fordel for et mindre ansvarsfuldt job hos forhandleren TopNordic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere