Torsdagens aviser om IT

Telia har kig på Orange. De værste reklamer findes på internet. Telmore lover ansatte bonus ved salg. Motorola-konkurrent: Vi kan levere Tetra billigere. Alm. Brand i ny aftale med DMdata. Banestyrelsen udskyder at udskille teleselskab. Kiss' dvd-afspillere med Jamo-logo på. Vækst i ervhervs-SMS'er.

Telia har kig på Orange

Telia undersøger mulighederne for at strikke et bud på det danske Orange-selskab sammen. Telia vil ikke kommentere det, men bliver sammenlægningen af de to selskaber en realitet, stiller analytikere sig meget positive. (Børsen)

De værste reklamer findes på internet

Af alle de forskellige reklameformer, som danskerne ser dagligt, er internetreklamer de mest irriterende. Det viser en undersøgelse, som reklamebureauet Bates har foretaget på baggrund af en rundspørge blandt 320 danskere. De blev bedt om at give karakter til forskellige typer af annoncer, og internet scorede lavest med en gennemsnitlig karakter på 2,2 på en skala fra 1 til 6, hvor 6 er højest. Mediechef Jacob Gede, Bates, siger, at folk er trætte af, at hjemmesiderne bliver plastret til med reklamer. (Erhvervsbladet)

Telmore lover ansatte bonus ved salg

Stifteren af mobilselskabet Telmore, Frank Rasmussen, har lovet sine medarbejdere, at de får fem procent af salgssummen, hvis selskabet bliver solgt. Han vil ikke bekræfte procentsatsen, men siger, at dem, som har været med til at skabe selskabets værdi, også skal have noget ud af det, hvis det bliver solgt. Ifølge Frank Rasmussen er der ikke optræk til et salg her og nu, men han fastslår, at hvis der kommer et tilbud, som er godt for aktionærerne, så skal de selvfølgelig sige ja. Han mener ikke, at en pris på en halv milliard kroner er urealistisk for Telmore. (Børsen)

Motorola-konkurrent: Vi kan levere Tetra billigere
T-Cell, der ligesom Motorola har en licens til at drive et landsdækkende mobilnetværk med Tetra-teknologien i Danmark, kritiserer sin konkurrent. Ifølge T-Cell forsøger Motorola blot at presse staten for at vinde beredskabstjenesterne som kunder, når selskabet truer med at levere sin licens tilbage. T-Cell hævder at kunne levere samme produkt til politi og brandvæsner langt billigere end Motorola, som forventer at skulle bruge 800 millioner kroner på at opbygge sit mobilnetværk. T-Cell kan gøre det for det halve beløb. (Politiken)

Alm. Brand i ny aftale med DMdata

Forsikringskoncernen Alm. Brand har indgået en treårig aftale om IT-drift med DMdata. Aftalen betyder, at Alm. Brand undgår at flytte IT-installationer, og alene det giver en besparelse på et tocifret millionbeløb. Samtidig sparer selskabet et etcifret millionbeløb årligt på driftsomkostningerne til IT. (Børsen)

Banestyrelsen udskyder at udskille teleselskab

Banestyrelsen har indtil videre udskudt oprettelsen af et teleselskab på ubestemt tid. Banestyrelsen driver et netværk af lysledere til hurtig datatransmission langs de danske jernbanesveller, og den aktivitet skulle skilles ud i et selvstændigt selskab. Det er bare ikke lykkedes at fastslå værdien af lyslederne, og derfor er udskilningen sat i bero. Det forandrer dog ikke, at Banestyrelsen fortsat er interesseret i at skyde lysledere ind i andre teleselskaber for at få en ejerandel til gengæld, fuldstændig som det er sket med Orange og Danske Telecom. (Jyllands-Posten)

Kiss' dvd-afspillere med Jamo-logo på

Danske Kiss Technologi har indgået en alliance med den danske højttalerproducent Jamo, som skal sælge Kiss' seneste dvd-afspiller under eget navn. Jamo har aldrig solgt dvd-afspillere tidligere, men vil benytte sine eksisterende salgskanaler. Dvd-afspilleren produceres af Flextronics i nordjyske Pandrup. (Berlingske Tidende)

Vækst i ervhervs-SMS'er

SMS-beskeder er i fremmarch, også inden for erhvervslivet. Siemens Wireless Modules, som sælger SMS-sendere, der kan indbygges i maskiner, har fordoblet omsætningen hvert af de seneste tre år. Selskabet mener at sidde på en tredjedel af markedet herhjemme og skønner, at der bliver solgt mellem 50.000 og 100.000 SMS-moduler i år. De bliver indbygget i blandt andet elmålere og alarmer. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere