Forhandlerkritik af HP-CDW-aftale

Amerikanske forhandlere kræver svar på, hvorfor HP skyder penge I kæmpeforhandleren CDWs salgsarbejde.

Udsigten til at HP både vil stille penge og op mod 500.000 salgsleads til rådighed for den amerikanske forhandlergigant CDW, får nu en række mindre amerikanske forhandlere til at kritisere hardwareproducenten.

»Mange forhandlere på vores størrelse gør vores bedste for at dække den del af markedet. Hvis CDW vil konkurrere med os, bør det være for deres egen regning. HP burde ikke subsidiere CDWs konkurrence med andre forhandlere,« siger Mark Singh, direktør for ValCom Computer Center, en texansk HP solution provider.

Singh er bekymret for HPs planer om at støtte salgsarbejdet hos CDW.

»Hvis HP støtter CDW, svarer det til HPs direct callcenter i en ny indpakning, hvilket vi aldrig har brudt os om,« siger Mark Singh.

Ifølge et internt dokument fra HP, som amerikanske CRN er kommet i besiddelse af, vil HP i næste måned starte sit nye samarbejde med CDW. Samarbejdet vil blandt andet betyde, at HP direkte støtter ansættelse og træning af 110 nye HP-sælgere hos CDW, som ad denne vej vil starte en offensiv på det amerikanske smb-marked. Ifølge CRNs amerikanske søstermedie har HP endnu ikke orienteret sine traditionelle forhandlere om CDW-aftalen.

HP vil ifølge planerne give CDW salgsleads baseret på kundelister fra blandt andet HPs egne forhandlere. Ifølge det interne HP-dokument kan det give CDW adgang til op mod 500.000 mulige kunder. HPs nuværende smb-forhandlere ser planerne som en trussel og frygter, at CDW på sigt vil gå på strandhugst blandt deres kunder.

Direktør Steve Harper fra Kansas-forhandleren NMGI, siger til Channel Web News, at han er usikker på hvordan HP-CDW-aftalen vil påvirke hans forretning.

»Den eneste ulempe jeg umiddelbart kan se er, at CDW traditionelt har forsøgt at konkurrere på pris, og det vil helt sikkert ikke styrke mine margener, hvis de kommer med i mine accounts.« siger Steve Harper, som dog forudser, at de lokalt forankrede forhandlere fortsat vil have en konkurrencefordel, når det gælder service og support overfor kunderne.

Hverken HP eller CDW har indtil videre direkte kommenteret sagen.

I en udtalelse fra CDW hedder det, at CDW ikke ønsker at diskuterer detaljer i sine salgsprogrammer, men at man i stedet fokuserer på at dække kundernes behov

En talsmand fra HP siger, at HP når det gælder vækstinitiativer jævnligt investerer i både store og små kanalpartnere, og at disse investeringer vil generere flere vækstmuligheder for alle HP-partnerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere