Topnordic taber 24 millioner på kuldsejlet ERP-system

Efter fusionen med Ementor og købet af Atea skrottede Topnordic udviklingen af ny virksomheds-it til 24 millioner. Nu er selskabet tilbage til det gamle Navision-system.

Da Topnordic sidste år slog sig sammen med de norske og svenske konkurrenter Ementor og Atea blev udviklingen af et nyt ERP-system sat i stå. Et nyt Oracle-system var næsten klar til brug og skulle gøre Topnordic i stand til at ekspandere i Skandinavien.

Med sammenlægningen med de to konkurrenter skiftede Topnordic mening med hensyn til hvilket system, der skulle bruges. I stedet er man gået tilbage til det oprindelige Navision-system og har erkendt, at 24 millioner kroner er spildt på et system, der aldrig vil blive brugt. Det fremgår af ledelsesberetningen i Topnordics årsregnskab der nyligt er offentliggjort.

Økonomidirektør Martin Trolle fra Topnordic forklarer, at man ikke længere behøver en stor fællesnordisk ERP-system efter sammenlægningen. I stedet bruger hvert at de tre oprindelige selskaber deres hidtidige system.

»Der var ikke længere behov for at lave et stort nordisk system,« siger Martin Trolle.

Fremover bruger Ementor i Norge deres SAP-system, mens Topnordic i Sverige også bruger deres eget system.

Selv om de 24 millioner er tabt, anser Martin Trolle det som forventeligt med tab, når man lægger flere virksomheder sammen.

»Det er mange penge og derfor forbandet ærgerligt. Men afskrivningen er krigsomkostninger, der er en konsekvens af at fusionere,« siger Martin Trolle.

Set i forhold til en omsætning på 3,2 milliarder kroner og et overskud på 60 millioner kroner sidste år er prisen for det kuldsejlede system dog til at leve med. Økonomidirektøren siger, at afskrivningen ikke er epokegørende for Topnordic.

At beløbet ikke er overvældende bliver bekræftet af it-chef i Fredensborg Kommune, der fra brugerside har erfaring med sammenlægning af it-systemer i store virksomheder. Han mener ikke, at beløbet er overvældende for et it-projekt

»24 millioner kroner er lidt for et sådan projekt,« siger it-chef Per Vindis, Fredensborg Kommune.







Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere