Multidata køber norske Bluegarden

Multidata køber alle aktier i Bluegarden for 261 millioner kroner. Ny koncerndirektør bliver Multidatas Helge Kaltoft.

Multidata har i dag meddelt, at de har købt hele Bluegarden fra den tidligere ejer Ratos. Med købet bliver Multidata en af Skandinaviens største leverandør af løn- og HR-tjenester og outsourcing med en samlet omsætning på 900 millioner norske kroner.

»Vi står foran et stort vækstmarked indenfor løn, outsourcing og personaleadministration, og med opkøbet får vi en langt større gennemslagskraft overfor både kunder og medarbejdere,« siger Helge Kaltoft, der fra 1. juli bliver ny koncerndirektør for Bluegarden og Multidata.

Den nye koncern har over 600 medarbejder og næsten 90.000 kunder. Med opkøbet vil over to millioner skandinaverne få deres løn gennem et Multidatasystem.

Det er et norsk problembarn, som Multidata har købt. Bluegarden tabte fornyligt en stor it-kontrakt til det norske postvæsen. Et tab på over 100 millioner kroner, der barberede omkring en trediedel af Bluegardens omsætning. Samtidig oplevede Bluegarden en lederflugt fra selskabet.

Siden 2004 har parterne haft et strategisk samarbejde, som de nu ændrer til et ejerskab. Multidata opretholder Bluegarden Norge og Sverige, hvorimod Bluegarden Danmark med 16 ansatte bliver sammenlagt med Multidata. Indtil videre er der ingen planer om at ændre navnene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere