Artikel top billede

Internet-censur er udbredt

Hver tredje bruger er udsat for internet-censur, konstaterer en ny rapport.

Den internationale organisation Journalister uden Grænser har udgivet sin årlige ”Enemies of the Internet” rapport. Den konstaterer at én ud af tre internet-brugere kun har adgang til en begrænset, censureret version af nettet. Det gælder ikke mindst de kinesiske brugere, som efterhånden udgør den største gruppe på nettet.

”Der er omkring 60 lande verden over som censurerer internettet i forskellig grad og forfølger internet-brugere. Mindst 119 personer sidder i fængsel lige nu for at have udtrykt deres holdninger på nettet. Det er foruroligende tal,” siger Jean-Francois Julliard, der er generalsekretær for Journalister uden Grænser.

Rapporten på 100 sider er udgivet i forbindelse med den årlige verdensdag mod cyber-censur den 12. marts. Ti lande er udpeget som ”Enemies of the Internet”. Det er Burma, Cuba, Iran, Kina, Nordkorea, Saudi-Arabien, Syrien, Turkmenistan, Usbekistan og Vietnam.

Situationen er forbedret efter de politiske omvæltninger i Tunesien og Egypten, men begge lande er fortsat under observation. Det samme er Frankrig, Libyen og Venezuela.

Journalister uden Grænser fortæller at landene bruger forskellige metoder til at kontrollere nettet, herunder særligt uddannede cyber-politibetjente, som kontrollerer og infiltrerer de sociale netværk. I mange lande bliver bloggere betalt for at sprede regeringsvenlige budskaber, mens kritiske blogs bliver udsat for webangreb.

Frankrig er landet på den sorte liste, fordi landet har vedtaget en ny lov som tvinger internet-udbydere til at blokere websider med børnepornografisk indhold. Journalister uden Grænser kritiserer, at de nøgleord der skal bruges til denne filtrering kan vælges vilkårligt af landets indenrigsministerium og dermed kunne det også misbruges til at censurere andre former for indhold.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere