EMI: Ingen download af D-A-D-sange

Jens Fournais, stifter af IT-distributøren BlueCom, gjorde regning uden vært, da han i fredags lovede, at det danske rock-orkester D-A-D's sange ville blive gjort tilgængelige online. Selv om han har sit eget pladeselskab, sidder EMI Medley nemlig på rettighederne til D-A-Ds sange. Og pladeselskabet har absolut ingen planer om online-salg.

Der bliver alligevel ingen mulighed for at købe det danske rock-orkester D-A-D's sange enkeltvis på internet, selv om Jens Fournais, stifter af IT-distributøren BlueCom, lovede det i fredags.

Sagen er nemlig den enkle, at Jens Fournais ikke har rettighederne til musikken, selv om han i en pressemeddelelse skrev, at D-A-D's musik ville komme til salg på internettet for en dollar (7,27 kroner) per nummer.

Det har istedet pladeselskabet EMI.

- Vi har rettighederne til alle de plader, som D-A-D har udsendt gennem de seneste 10 til 12 år. Man kan ikke sælge D-A-D's musik uden at lave en aftale med os, siger marketingchef Mik Christensen fra pladeselskabet EMI Medley.

Ingen aftale

Han har ikke indgået nogen aftale om online-salg af musik med Jens Fournais, selv om parterne på et møde diskuterede muligheden af at gøre D-A-D's musik "tilgængelig uden for Danmark", som Mik Christensen formulerer det.

Han fortæller, at rettighederne til D-A-D's første udgivelser ligger hos pladeselskabet Mega Records.

- De har formentlig samme synspunkt som os, siger han med henvisning til, at EMI Medley ikke ønsker at sælge musik online.

Ifølge Mik Christensen ville det kræve grundige overvejelser og diskussioner om fordelingen af indtægterne fra salget, og dem har EMI Medley ikke været igennem i det konkrete tilfælde med D-A-D.

Mik Christensen blev derfor meget overrasket over BlueComs pressemeddelelse om online-salg af D-A-D-musik, men det forandrer ikke, at han er glad for samarbejdet med Jens Fournais, der har hjulpet med at opbygge D-A-D's nye hjemmeside.

Desuden har Jens Fournais betalt alle udgifter til en koncert, der fandt sted i London i aftes. Rock On, som ellers håndterede D-A-D's koncerter, gik konkurs i sommer oven på fiaskoen for WigWam-koncerterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere