Nyudnævnt professor i kamp mod softwarefejl

Henrik Reif Andersen holder på fredag sin tiltrædelsesforelæsning på IT-Højskolen i København. Forelæsningen vil fokusere på et af de emner, som optager den nyudnævnte professor mest - nemlig hvordan man kan nedbringe antallet af softwarefejl.

»Ikke nok med at softwarefejl koster vores samfund milliarder af kroner hvert år. Det kan også medføre menneskelige lidelser, hvis de f.eks. forekommer i medicinsk udstyr, fly- eller bilindustrien. Vi vil aldrig få software, der er helt fejlfrit, men det er muligt at nedbringe omfanget af fejl markant og derved spare det danske samfund for millioner af kroner på årsbasis,« forklarer Henrik Reif Andersen.

En af professorens ph.d.-studerende befinder sig netop nu i USA, hvor han skal hjælpe Microsoft med at undgå fejl i sin software. Det amerikanske softwarefirma får dermed gavn af den viden, som er indsamlet gennem forskning på IT-højskolen.

Henrik Reif Andersen mener ikke, at man kan give Microsoft skylden for de mange fejl, som findes i firmaets programmer.

»Software er grundlæggende svært at lave. Derfor skal man ikke pege fingre af andre, når der opstår fejl. En virksomhed som Microsoft har næsten uanede midler til at hyre de bedste hjerner i verden, og de gør det også. Alligevel finder man fejl i deres software. Det viser bare, hvor svært det er at producere fejlfri software. Men det er også det, der gør forskningen interessant,« siger han.

Den 37-årige professor er selv medgrundlægger af et softwarefirma, ConfigIt Software, som sælger et system, der skal hjælpe virksomheder med at undgå fejl under installation af nyt udstyr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere