Gaia It lukket

Tab af en række store kunder i løbet af det sidste halve år har fjernet eksistensgrundlaget for det nordjyske ERP-hus Gaia It Partner. Nu er selskabet lukket.

Gaia It Partner parkede for tre år siden en større gældspost og genstartede efter Hafnia-modellen. Ifølge selskabets senest aflagte årsregnskab gik det hæderligt: i 2003 kom der et positivt resultat på driften på en kvart million kroner mens bundlinjen lige nøjagtig var positiv.

»Men i løbet af de sidste halve år mistede vi en håndfuld af vores største kunder, blandt andre NEG Micon, der fusionerede med Vestas. Alene den fusion kostede os næsten tre millioner kroner, » fortæller Jesper Graungaard, hovedaktionær i selskabet.

Sidste år var Gaia blandt de første Microsoft Business Solutions-forhandlere, som tog konkurrenten SAP Business One på programmet. Satsningen på SAP bar dog ikke nok frugt til at Gaia kunne generobe det tabte på NEG Micon og de andre frafaldne storkunder.

Gaia It Partner trådte i betalingsstandsning den 25. noveber og er i øjeblikket under konkursbehandling. På selskabets hjemmeside finder man en lakonisk meddelelse om lukningen samt en henvisning til Data Discount. Sidstnævnte er en traditionel hardwareforhandler i Ålborg, der lige som Gaia har Jesper Graungaard som hovedinvestor.

Data Discount har i modsætning til Gaia en forholdsvis sund økonomi. Selskabet, der netop har offentliggjort årsregnskab, præsterede i regnskabsåret, der sluttede 30. juni, en fem procents vækst i såvel omsætning som bundlinje.

En enkelt af Gaia It Partners 12 medarbejdere er flyttet til Data Discount, som også arver Gais C5-kunder. De øvrige kunder er ifølger Jesper Graungaard fordelt på andre forhandlere i Nordjylland, mens de resterende 11 medarbejdere nu må på job-jagt i et nordjysk erhvervsklima, hvor temperaturen synes betragteligt lavere end i resten af landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere