A-Team og Link2-IT i samlet kursus-satsning

Forhandlernetværket Link2-IT satser nu på uddannelsesområdet i samarbejde med uddannelsesvirksomheden A-Team, der er partner i Link2-IT-netværket. I fællesskab har Link2-IT og A-Team udarbejdet et kursuskatalog, hvor mindre og mellemstore virksomheder kan skræddersy uddannelsesforløb til medarbejderne.

»I Link2-IT kan vi for første gang i Danmark levere en struktureret indsats på uddannelsesområdet målrettet SMV-markedet, fordi vi er et formaliseret netværk af mindre IT-forhandlere som støttes op af en central organisation,« forklarer Kenn Boe Hansen, administrerende direktør i Link2-IT.

John Normann, der er salgsdirektør hos Link2-IT-partneren A-Team, begrunder blandt andet satsningen med et uopfyldt potentiale i navnlig de små og mellemstore virksomheder. Her oplever han ofte, at medarbejderne i virksomhederne langtfra udnytter funktionaliteten i software-programmerne på deres arbejdsplads.

"Outlook bruges ofte kun til e-mail, selv om programmet rummer opgavestyring, kalenderfunktioner og et væld af andre nyttige funktioner. Medarbejderne og virksomheden får således kun gavn af cirka 20 procent af programmets potentiale - og det gælder også for mange andre programmer fra andre software-producenter,« forklarer han.
 
»Ser man for eksempel på alle de virksomheder, der har opgraderet fra Office 97 eller 2000 til Office XP, er uddannelse helt centralt - uden den arbejder medarbejderne ofte bare videre som i de gamle programmer. Og det er betydelige investeringer i program-opdateringer, der ikke bliver udnyttet - flere tusinde kroner per arbejdsstation, der opgraderes. Dertil kommer, at effektiviserings-gevinsten for virksomhederne udebliver, når medarbejderne ikke bruger de nye tidsbesparende funktioner i softwaren, og det er faktisk et endnu større problem. Medarbejderne bliver ikke mere effektive med ny software - de bliver mere effektive ved at lære at bruge den nye software,« fortsætter John Normann.

Ifølge Link2-IT bærer forhandlerleddet en væsentlig del af skylden i dne manglende udnyttelse af uddannelsesbehovet.

»De mindre og mellemstore virksomheder har i en række år haltet efter på IT-området, fordi de ikke har fået nok ud af deres investeringer i IT - blandt andet på grund af den manglende uddannelse. Det er IT-forhandlerne, der bærer en meget væsentlig del af skylden for det, fordi de ikke har været stærke nok til at sælge virksomhederne de nødvendige ydelser. Det kan være, fordi de ikke har haft evnen til at sælge ydelserne,« mener Link2-IT's Kenn Boe Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere