Kraftig prissænkning skal give Toshiba comeback

Pc-producenten Toshiba er klar med stærkt nedsatte priser på selskabets bærbare computere. Det sker i et forsøg på at komme tilbage på tronen på bærbar-markedet, hvor selskabet herskede i halvfemserne. I 1998 stod der således Toshiba uden på 30 ud af 100 solgte bærbare i Danmark.

Ved udgangen af tredje kvartal 2003 er det tal faldet til fire ud af 100.

»Toshiba var for få år siden den største leverandør i Danmark, men er nu reduceret til en marginalspiller, fordi selskabet ikke formåede at tilpasse sig udviklingen,« fortæller analysechef Anders Elbak fra IDC og vurderer, at Toshiba skal gøre sig store anstrengelser for at genvinde fodfæstet.

Det erkender Toshibas nytiltrådte landechef i Danmark, Peter Skou, der overtog posten ved årsskiftet.

»Vi har i flere ligget nummer et på verdensplan, men er nu nummer tre. I Danmark er vi dog gået meget tilbage og er helt nede på sjettepladsen,« fortæller han.

Peter Skous mission er at øge Toshibas markedsandel til ti procent inden udgangen af i år. I 2005 vil han tilbage i top-3. Recepten er nedsatte priser:

»Vores organisation har været skruet sådan sammen, at vi i Danmark købte computerne af vores europæiske hovedkontor og solgte dem videre til distributørerne, som igen sendte dem videre til forhandlerne. Det har gjort, at vi ikke har kunnet følge med prisfaldet,« fortæller Peter Skou.

Der hersker i øjeblikket en intens priskamp på bærbar-markedet ført an af Acer og HP. Fra marts 2003 til januar 2004 er priserne på bærbare i snit faldet omtrent 25 procent samtidig med, at man som kunde får mere for pengene.

Fra 1. januar er Toshibas hidtidige danske afdeling så at sige nedlagt, og i stedet er oprettet et datterselskab af det europæiske selskab i Danmark med navnet Toshiba Danmark . Herfra sælges direkte til distributørerne uden om det tidligere fordyrende led.

»Det giver prisfald på alle vores produkter. Hvor meget, det præcist bliver, er svært at sige, for det varierer fra model til model. Men prisfaldet er en anseelig procentsats,« uddyber Peter Skou.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere