TDC inviterer elselskaber til samarbejde

TDC-direktør Henning Dyremose vil arbejde sammen med de elselskaber, der graver optiske fiberkabler i jorden sammen med elledninger. Samarbejdet kan skabe billigere bredbånd, mener han.

TDC's koncernchef Henning Dyremose sender nu en offentlig invitation til alle elselskaber, som graver optiske fiberkabler i jorden sammen med deres elledninger.

Optiske fibre benyttes allerede i dag i teleselskabernes egne netværk, fordi de kan transportere meget høje båndbredder.

Endnu har ingen teleselskaber dog gravet fibre ned til de danske husstande, selv om det giver adgang til langt højere båndbredder end eksempelvis ADSL.

Det skyldes, at det er svært at få økonomien til at hænge sammen, når der skal udføres nyt gravearbejde. Men elselskaberne skal alligevel grave deres strømkabler ned, og så koster det ikke mange håndøre ekstra at lægge optisk fiber ved siden af.

God samfundsøkonomi

Den model vil TDC gerne koble sig på. Henning Dyremose understreger, at der endnu ikke er indgået samarbejde med elselskaberne.

- TDC er helt generelt interesseret i at samarbejde, og det vil sige at være leverandør eller aftager af ydelser, hvor det giver forretningsmæssig mening for os og for vores kunder. Og her tænker jeg på såvel de private forbrugere som på virksomhedskunderne. Det synspunkt om samarbejde har vi også, når det gælder elselskabernes fiberkabler, siger TDC-direktøren i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at det samfundsøkonomisk kan være en "smaddergod idé" at samarbejde om eksempelvis gravearbejde, fordi det kan gøre det billigere at udvikle bredbåndssamfundet.

Ifølge Henning Dyremose kan der komme mange forskellige samarbejdsformer med elselskaberne på tale. Hvilken form, der egner sig bedst, afhænger af elselskabernes forretningsmodel, og den varierer fra selskab til selskab.

TDC-direktøren nævner både, at TDC kan købe sig adgang til forbrugerne gennem elselskabernes netværk eller samarbejde med selskaberne om at udbyde tjenesterne i bredbåndsnettet. Desuden kan selskaberne arbejde sammen om selve gravearbejdet, sådan som det i forvejen er almindeligt i telebranchen.

Mange elselskaber landet over har allerede i dag fibernetværk, og en del sælger adgang til dem på grossistbasis til teleselskaberne. Kun nordvestsjællandske NVE er dog i gang med at lægge fiber helt ud til de enkelte husstande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere