Otte it-forhandlere på den sorte forbrugerliste

(Opdateret:) Lang række it-butikker er på forbrugerklagenævnets liste over sløsede butikker. Se hvem der er branchens sorte får.

På Forbrugerklagenævnets nye liste over virksomheder, der ikke lever op til forbrugerreglerne er otte computerbutikker repræsenteret.

Det er Chippen, Data Gruppen, ABC-Mix, Noteman, Alfa-view Århus, PLJ Service, PC Focus og EDB-Experten.

Antallet er nye butikker, der er hængt ud er længere end sædvanlig og det skyldes, at Forbrugerklagenævnet er ved at have arbejdet sig gennem en sagspukkel, der har haft vokseværk.

Ifølge chefkonsulent Tina Morell Nielsen fra Forbrugerstyrelsen har man sidste år arbejdet sig gennem 1.000 sager mere end sædvanlig og årsagen til, at listen er så lang, er at de fleste gamle sager nu er færdigbehandlet. Men endnu mangler 200 sager at blive behandlet og der er desuden også et antal sager, der endnu ikke er offentliggjort selvom de er færdigbehandlet.

På den seneste klageliste er hver fjerde butik en it-forhandler. Når der alligevel er forholdsvis mange it-forhandlere på Forbruger- klagenævnets liste skyldes det ifølge Tina Morell Nielsen, at computere et et komplekst produkt, hvor det er svært at finde en eventuel fejl.

»Nogle erhvervsdrivende på it-området syntes at Forbrugerklagenævnets tager fejl og derfor ikke vil efterleve afgørelserne.

Hun mener dog, at it-forhandlerne generelt opfører sig korrekt og ikke er blevet mindre lovlydigt end tidligere.

»Det er ikke fordi vi har fokus på it-området og it-branchen er normalt ordentlige folk, og de store retter sig efter vores afgørelser. De ved, at spillets regler er sådan,« siger Tina Morell Nielsen, Forbrugerstyrelsen.

Nye ansatte og et forsøg med sagstyring, hvor hver sag ikke må ligge for længe på hvert skrivebord, skal få klagerne til at flyde hurtigere fremover.

»Fremover vil der ikke være en pukkel af sager,« siger Tina Morell Nielsen.

Derfor er it-butikkerne kommet Forbrugerklagenævnets sorte liste:

Chippen, ved Uffe Reiner Pedersen, Århus:
Forkerte specifikationer ved computer
Manglende levering af strømforsyning til pc med mere købt over internettet
Manglende levering af elektroniske komponenter købt over internettet
Virksomheden er ophørt.

Data Gruppen, Næstved: Kunden opkrævet for forgæves forsøg på reparation
Virksomheden er ophørt.

ABC-Mix ved Finn Eriksen, Århus: Kunden ville ophæve købet fordi computeren ikke havde de rette specifikationer.

Noteman, Vejen: Kunden ville ikke betale for en reparation, da købet var omfattet reklamationsretten.Virksomheden er ophørt.

PLJ Service ved Per Jakobsen, København: Computeren gik ned, da kunden tændte for den.

PC Focus ved John Herlufsen, Hobro: Forhandlernen beholdte kundens harddisk, da den blev indleveret til reparation.

EDB-Experten ved Kim Greenbom, Hellerup. Kunden betalte ved en fejl to gange, da han købte en computer via firmaet hjemmeside. Kun en computer blev leveret og restbeløbet blev ikke betalt tilbage.
(Virksomheden har ingen relation til en jysk forhandler med næsten samme navn)

Munk & Jensen Trading, tidligere Alfa-View Århus: Den købte fladskærm hylede og blev ombyttet. Men det nye hylede også uden at sælgeren ville afhjælpe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere