Telefoni er den nye kampzone

TDCs frasalg af erhvervsmobilsalget til Topnordic og CBC's aftale med DK Mobil Center har sat fokus på telefonisalg gennem kanalen.

Set fra teleanalytiker John Strands synsvinkel, er der ved at ske en specialisering, når det gælder salg af telefoni-løsninger. TDC-aftalen ser han som et tydeligt tegn på netop denne specialisering.

»Jeg tror at operatørerne i fremtiden vil koncentrere sig om at sælge trafik. Derfor tror jeg også, at vi kommer til at se andre salgsmodeller i fremtiden. Jeg tror måske, at vi kommer til at se, at der bliver færre og færre penge til tilskud til mobiltelefoner,« siger John Strand.

Han forudser, at it-forhandlere i højere og højere grad kommer til at sælge telefoni.

"Det sjove er, at det mobile internet nu på grund af de små 3G-modemmer er på den bærbare computer og ikke mobiltelefonen. Det er sådan tingene udvikler sig," siger John Strand.

At udviklingen går den vej, ser man tydeligt hos CBC-kæden. Kæden har netop indgået en aftale med DK Mobil Center, men flere af kædens medlemmer har længe solgt telefoni.

»Vi har to sælgere der kun sælger telefonløsninger. Og nu her hvor de udvendige 3G-modemmer er kommet, så smelter det jo endnu mere sammen med vores it-forretning,» fortæller direktør Svend-Aage Kjær fra Kontor Syd.

»Netop det at telefoni smelter sammen med it har været en af årsagerne til, at vi er gået ind i Telekæden på et tidligere tidspunkt. Som erhvervsforhandler har det været vigtigt for os, « siger Svend-Aage Kjær.

Også CBC-medlemmet Boresko A/S har længe haft fokus på telefoni.

»Jeg har tre telekædebutikker. Brancherne glider jo sammen. Vi følger kunderne. Derfor er vi nødt til at være med i det hele,« siger direktør Jan Grye Pedersen.

Kædedirektøren for CBC-kæden, Peder Hvejsel, fortæller, at det netop er af den grund CBC har valgt at lave en aftale med DK Mobil Center.

»Vi sender et signal om at det forretningsområde, der hedder mobilitet, er et forretningsområde, som er værd at dyrke,« siger Peder Hvejsel.

Han ser det som meget vigtigt for CBC-butikkerne at orientere sig i den retning nu.

»I fremtidens verden indgår mobile forbindelser og mobile løsninger som en integreret del af it-løsninger. Og det med at få tingene til at spille sammen. Det er det CBC-medlemmerne kan. Derfor skal vi være med på det marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere