AntiPiratGruppen sender krav til 450 danskere

Musikindustrien gennemfører i denne uge en stor aktion mod piratkopiering i fire europæiske lande - heriblandt Danmark. AntiPiratGruppen (APG) har sendt breve til 100 formodede pirater med krav om erstatning. Det gennemsnitlige krav fra de danske piratjægere lyder på 80.000 kroner.

Foruden de 100 danskere, som får brev i denne uge, vil yderligere 350 personer modtage lignende erstatningskrav i den nærmeste fremtid.

»Vi er i gang med at gøre det sværere at stjæle musik og nemmere at købe lovlig musik på nettet. Denne aktion er et eksempel på det første. På trods af flere års forsøg på at statuere eksempler og slå fast hos befolkningen, at det er ulovligt at stjæle musik på nettet, er problemet stadig enormt. For os er erstatningskrav ubehagelige og sidste udvej. Men det virker, og derfor gør vi det,« siger IFPI-formand Michael Ritto.

Det vurderes at den danske underholdningsindustri mister mellem 500 millioner og en milliard kroner om året i tabt omsætning som følge af piratkopiering.

APG indledte sin første aktion mod formodede pirater i efteråret 2002 og har sidenhen forsøgt at advare fildelingsbrugere med pop-up-beskeder.

»At lægge musik og film ud på nettet er tyveri og klart ulovligt. Det har vi ihærdigt gjort opmærksom på gennem flere år. Denne aktion bør ikke komme som en overraskelse for nogen. Målet er at stoppe enhver der ulovligt lægger musik og film ud på nettet, særligt dem der gør det i stor stil,« siger advokat Torben Steffensen fra AntiPiratGruppen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere