Microsoft-lydformat til Linux

En flok open source-udviklere har udviklet en dekoder til Microsofts lydformat WMA. Det betyder, at WMA-filer ikke længere er bundet til Windows Media Player, men vil kunne afvikles under Linux.

Mediefiler i Microsofts WMA-format (Windows Media Audio) er ikke længere bundet til Windows Media Player på Mac eller pc. En flok open source-udviklere har nemlig udviklet en dekoder, der kan bruges til Linux.

WMA-formatet er blevet ganske udbredt til komprimering af lydfiler og bliver blandt andet benyttet til webcasts og streaming af lyd.

Hidtil har det været et problem for Linux-brugere, fordi de har været henvist til hackede version af Windows' DLL-filer, hvis de ville høre WMA-lyd.

Men det er en gruppe af Linux-udviklere nu kommet med en løsning på. De har programmeret en WMA-dekoder til Linux. Dekoderen er primært beregnet til programmet Ffmpeg.

Digi.no skriver, at dekoderen ikke er udviklet med velsignelse fra Microsoft, men at det er tvivlsomt, om Microsoft vil kunne stille noget op, medmindre det kan bevises, at udviklingen er i strid med amerikansk ophavsretslovgivning.

Desværre understøtter den nye dekoder ikke alle versioner af WMA. I øjeblikket er det kun version 1 og 2 der understøttes. Disse to versioner er dog langt de mest udbredte. Det kan dog sagtens ændre sig i takt med at Microsoft udvikler yderligere på formatet.

Læs mere om Ffmpeg hos Sourceforge.net.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere