Ringkøbing-forhandler i navne-forvirring

CBC-forhandler i Ringkøbing advaret om navnesammenfald med en it-butik, der er kommet på Forbrugerklagenævnets sorte liste.

En rystet indehaver af CBC-butikken i Ringkøbing ringede onsdag eftermiddag til CRN's redaktion. Hans butik, EDB Xperten havde en næsten-navnefælle i København, der var havnet på Forbrugerklagenævnets liste over butikker med en flosset forretningsmoral.

Det er EDB-Experten i Hellerup ved Kim Grenbom, der er havnet på klagelisten. Han har opkrævet betaling to gange fra en kunde for salget af en computer. Næsten-navnesammenfaldet var årsag til forvirringen i den anden ende af landet, hvor indehaver Jacob Eriksen fra CBC-butikken i Ringkøbing blev ringet op af gode forretningspartnere.

Jacob Eriksen fortæller, at han allerede 30 minutter efter offentliggørelsen af CRN's artikel blev ringet op af tre større distributører. De ville fortælle ham om det uheldige sammenfald af navne.

»Hold da fast, tænkte jeg. Det er noget jeg ikke har fået information om,« var Jacob Eriksens første reaktion.

Han er urolig for sine kunders reaktion, hvis de forveksler hans webbutik med forhandleren i København. Efter hans udsagn kommer 80 procent af hans omsætning fra online-salg, og han vil meget nødig hænges ud som en utroværdig forhandler. Når han er så ivrig efter at fremstå godt, er det fordi han mener, at man altid vil blive husket for dårlig omtale.

»Hvis der er den mindste mulighed for at vi ville tabe en sag i Forbrugerklagenævnet, ville vi indgå forlig. Jeg vil ikke udstilles som et sort får,« siger han.

Jacob Eriksen følger selv med, når Forbrugerklagenævnet hænger butikker ud, som ikke lever op til forbrugerreglerne. Det er for at se, hvem der har problemer og udvikler sig dårligt.
»Og så kan jeg se, hvordan vi selv kan gøre det bedre,« siger Jacob Eriksen, EDB Xperten i Ringkøbing.

Læs forhandlerportrættet af EDB Xperten, der er trykt i CRN nr. 3.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere