Artikel top billede

Firefox 7 er klar

Så er Firefox-browseren udkommet i en ny version.

Mozilla har netop udsendt version 7 af Firefox til Windows, Mac OS og Linux. I forhold til den sidste version skulle hukommelsesforbruget være reduceret ganske dramatisk. Ifølge denne blog bruger Firefox 7 helt op til 50 procent mindre hukommelse end Firefox 6. Browseren kan nu frigøre mere hukommelse når man lukker faneblade, og hukommelsesforbruget stiger heller ikke selvom programmet kører i længere tid.

Det skulle også betyde, at risikoen for programnedbrud nu er reduceret. Firefox 7 skulle også starte meget hurtigere end de gamle versioner, og der er kommet et nyt grafiksystem, Azure, der skal accelerere grafikbehandlingen under Windows Vista og Windows 7. Firefox Sync skulle også arbejde hurtigere end før.

Når man opdaterer til Firefox 7 bliver man spurgt, om programmet må overføre anonymiserede data om hukommelsesforbrug og ydelse til Mozilla. Dette system, kaldet Telemetry, skal hjælpe udviklerne med at optimere browseren. Mozilla lover, at den enkelte bruger ikke kan identificeres. 

Telemetry samler blandt andet data om, hvor hurtigt programmet starter, hvor meget hukommelse der bruges og hvor mange cpu-kerner der er i systemet. Men det sker altså kun, hvis brugeren accepterer at sende data.

I den kommende uge kommer Firefox 7 til Android, hvor hukommelsesforbruget også skulle være reduceret. Desuden er det nu muligt at genetablere en tidligere session.

Der går kort tid mellem versionsopdateringerne hos Mozilla og både Firefox 8 og Firefox 9 er allerede under udvikling.

Den såkaldte rapid-release-strategi har da også udløst kritik, men Mozilla lover at man vil finde løsninger til virksomheder, der har svært ved at følge med de konstante versionsopdateringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere