Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danmark er i it-verdenseliten

Ny rangliste over it-branchens konkurrenceevne placerer Danmark på en global sjetteplads.

I den seneste rangliste over it-industriens konkurrenceevne fra Business Software Alliance - der ellers mest er kendt for sin kamp mod piratkopiering - kommer Danmark ind på en 6. plads blandt de 66 undersøgte lande. Det såkaldte IT Industry Competitiveness Index bygger på en række kriterier som det generelle erhvervsklima, it-infrastruktur, kompetent arbejdskraft, forskning og udvikling, juridiske rammer og offentlig støtte.

På førstepladsen kommer USA med 80,5 point. Derefter følger Finland (72 point), Singapore (69,8 point), Sverige (69,4 point), Storbritannien (68,1 point) og altså Danmark med 67,9 point.

Hvis man kigger på de enkelte kriterier, der er brugt til at beregne den samlede score, så klarer Danmark sig især godt når det gælder it-infrastruktur (87,2 point) og de juridiske rammer (90,5 point), mens den begrænsede adgang til kompetent arbejdskraft (47,9 point) trækker ned. Den offentlige støtte til udvikling af it-branchen ligger heller ikke i top i Danmark.

"Danmark har gjort det godt i dette års indeks på grund af sin præstation i cloud computing. Ud over at have en af verdens højeste forekomster af bredbånd, har de forbedret deres resultater siden 2009 på tværs af alle andre infrastrukturmæssige indikatorer og især tilfældet, når det kommer til Internet Security, som også er centrale for succes i cloud computing," siger Robert Holleyman, der er adm. direktør for BSA.   

Han opfordrer de danske politikere til at bygge videre på dette momentum og kommer samtidig med en advarsel.

"Det er også klart, at intet land har monopol på informationsteknologi. Der er en gennemprøvet formel for succes, og alle er fri til at drage fordel af den. På grund af dette, bevæger vi os frem mod en verden med mange centre for it-magt," siger Holleyman.

Hvis man kigger længere nede på ranglisten finder man højdespringere som Malaysia og Indien, der er rykket henholdsvis 11 og 10 pladser i det seneste år takket være forskning, udvikling og en stor veluddannet arbejdsstyrke.

Landene i toppen af listen står stærkt fordi de har udbygget et solidt teknologisk fundament gennem mange års investeringer, men BSA advarer også om, at pladserne på toppen bliver sværere og sværere at holde - de nye økonomier banker på døren.

I bunden af ranglisten ligger lande som Bangladesh, Aserbajdsjan, Algeriet og Iran.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere