Artikel top billede

Her er AMDs nye super-processor

En præsentation med tekniske data om AMD FX-processoren er lækket på nettet.

Den nye AMD FX-processor med Bulldozer-arkitektur er lige på trapperne og der er nu lækket en præsentation med 23 slides, som fortæller om de kommende modeller. Ifølge præsentationen er der tale om tre nye cpu-modeller, der ventes lanceret i midten af oktober.   

Topmodellen er FX-8150 med en normal taktfrekvens på 3,6 GHz og en turbo-modus på 3,9 GHz. Denne processor indeholder otte kerner og 8 MB L2-cache. Prisen er 245 dollar i store styktal. Der kommer også en FX-8120 med 3,1 GHz (3,4 GHz i turbo-modus) og otte kerner til 205 dollar.

Den tredje nye model er FX-6100 med seks kerner, 6 MB L2-cache og en taktfrekvens på 3,3 GHz (3,6 GHz i turbo-modus). Her ligger prisen på 175 dollar.

Prismæssigt skulle AMDs nye serie ligge under Intels serie Core i7-2000 til desktop-computere. Det ventes at Intel vil lancere en ny Core i7-2700K med 3,5 Ghz taktfrekvens inden udgangen af oktober.

AMD's præsentation nævner også en række andre FX-processorer, der kommer på et senere tidspunkt.

Hvis man skal tro AMD's oplysninger, så skulle et system med FX-8150 kunne levere den samme ydelse i spil som Civilization 5 eller F1 2010 som en Core i7-980X fra Intel.

Det er under alle omstændigheder svært at sammenligne AMD's og Intels processorer. AMD bruger en højere taktfrekvens, men i modsætning til Intel-chips har hver kerne ikke sin egen SSE-enhed.

Forleden kunne AMD sikre sig en plads i Guinness' Rekordbog for verdens hurtigste processor med en overclocket FX-processor, hvor hastigheden var skruet op til hele 8,429 Ghz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere