Artikel top billede

(Foto: René Strandbygaard)

DSB kobler elbiler til togbilletten

Snart kan man bestille en elbil sammen med togbilletten.

En billet til Høje-Taastrup station - og en elbil resten af vejen til kontoret. Det kan snart blive til virkelighed med et nyt samarbejde mellem DSB og Better Place. I næste måned starter et pilotprojekt, hvor man kan bestille en elbil sammen med togbilletten.

Indtil videre er det dog kun en mindre gruppe virksomheder, der får adgang til denne ordning. Ideen er, at man samtidig med købet af billetten på dsb.dk får tilbudt at leje en elbil.

Bestiller man en elbil, får man undervejs på togrejsen en sms med en kode, der fungerer som døråbner til bilen. Det er muligt at have bilen en hel dag og køre op til 120 kilometer på det fuldt opladte batteri.

"I stedet for at sidde i ineffektive køer kan kunderne tage til nærmeste station, sætte sig ind i toget og være online og effektive for derefter at tage en elbil til deres slutdestination. Samarbejdet kombinerer det bedste ved de to transportformer,« siger DSB's kommercielle direktør Mogens Jønck.

Ordningen starter med et pilotprojekt i Høje-Taastrup og Skanderborg, men skal senere udvides til at omfatte flere af de største pendlerstationer.

Lige nu er DSB i færd med at finde virksomheder, der har medarbejdere med transportbehov mellem Østjylland og Storkøbenhavn.

Samtidig åbner DSB og Better Place for et bredere samarbejde. Man vil blandt andet se på muligheden for at etablere ladestationer for elbiler ved de større pendlerstationer.

I pilotprojektet indgår fire biler af mærket Citroen C-Zero - to på henholdsvis Skanderborg og Høje Taastrup stationer med hver sin ladestander. Det er Avis, der står for udlejningen, og i pilotprojektfasen koster det 350 kroner plus moms at leje bilen pr. dag.

I sidste uge indgik ChoosEV og Siemens en aftale om at etablere mere end 900 ladestandere til elbiler rundt omkring i landet. Her bliver der også adgang til det såkaldte Quick Charge, der kan oplade en elbil på 20 minutter. Ladestanderne fungerer også med biler fra Better Place.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere