Tirsdagens aviser om IT

Skattefri datalinie giver også skattefri telefon. Telestyrelsen erkender manglende konkurrence på ADSL. Stor jysk-fynsk interesse for IT-projekter. Fransk præsident kræver telekrisen på EU's dagsorden.

Skattefri datalinie giver også skattefri telefon

De medarbejdere, som får betalt både en datalinie, for eksempel ISDN eller ADSL, med adgang til arbejdsgiverens netværk og har fri telefon på den samme linie, kan helt slippe for at blive beskattet. Det følger af en afgørelse fra Told- og Skattestyrelsen. Dataforbindelserne har længe været skattefri, men det er nyt, at også beskatningen for fri telefon kan bortfalde. Revisionsfirmaet Ernst & Young skønner, at 160.000 danskere får gavn af den nye afgørelse. (Berlingske Tidende)

Telestyrelsen erkender manglende konkurrence på ADSL

IT- og Telestyrelsen erkender, at der er et problem med manglende konkurrence om at levere ADSL-forbindelser til Danmark. TDC sidder på 79 procent af markedet. "Konkurrencesituationen er da ikke optimal, når TDC sidder på en stadigt større del af ADSL-markedet," siger kontorchef Lars Sten Jørgensen. Han mener dog ikke, at IT- og Telestyrelsen kan gøre mere for at sikre konkurrence. (Børsen)

Stor jysk-fynsk interesse for IT-projekter

Interessen for at få del i de 14 millioner kroner, som staten har sat af til den jysk-fynske IT-korridor, er meget stor. Der er allerede kommet til projektansøgning fra virksomheder og forskningsinstitutioner, der samlet beder om 60 millioner kroner. IT-korridoren skal give især mindre virksomheder hurtig adgang til ny viden om IT. (Erhvervsbladet)

Fransk præsident kræver telekrisen på EU's dagsorden

Frankrig præsident, Jacques Chirac, vil på opfordring af den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen skrive et brev til alle 15 EU-lande og til EU-Kommissionen for at få telekrisen på EU's dagsorden. Det lykkedes ikke Chirac at bringe telespørgsmålet op på sidste uges EU-topmøde i Bruxelles, men med brevet vil han sikre sig, at emnet ikke går hen i glemslen. Frankrig har tidligere ytret interesse for at få lov til at give statsstøtte til det statskontrollerede France Telecom, som risikerer at segne under en gældsbyrde på cirka 500 milliarder kroner. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere