Danskere laver hjernescanner til din baglomme

Legetøj eller fremtiden?

Hvad der umiddelbart ligner et firnurligt eksperiment kan måske vise vejen til fremtidens helbredstjek.

Studerende ved Institut for Informatik og Matematisk Modellering på DTU har lavet en lille håndholdt hjernescanner. Også kaldt en elektroencephalograf. Et apparat der er i stand til at måle den elektriske aktivitet i hjernen og vise den i 3D-modeller.

Hjernescanneren er opbygget af en almindelig Nokia-telefon. En Nokia N900 med Maemo. Softwaren bygget i Qt. Scanneren er en billig af slagsen med 14 kanaler.
Hvis den lille enhed tegner fremtiden, så vil det måske snart kunne lade sig gøre at lave billige scannere og sætte yderligere gang i udviklingen inden for telemedicin.

Er det anvendeligt?

Mobiltelefonens begrænsede kræfter kan være en hæmsko for analyser af de indsamlede data, men det vil kunne løses ved at sende de indsamlede data over nettet til maskiner med lidt mere processorkraft.

Formålet med at lave en scanner, der ikke kræver, at patienten skal indfindes sig hos en læge, er at gøre det lettere at indsamle data og at lave indsamlingen i naturlige hverdags-omgivelser.

Personer med epilepsi eller lignende kunne for eksempel få klaret deres periodske tjek i hjemmet, og personer, der føler sig utrykke i hospitalsmiljøer, ville kunne blive scannet i deres hjem, hvor eventuelle unøjagtigheder i scanningerne dermed vil blive elimineret, mener forskerne.

Læs mere hos DTU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere