TDC går efter Sonofons bedste kunder

Med en ny kampagne søger TDC Mobil at matche konkurrenten Sonofons kerneprodukt til erhvervslivet, Multiplan. Kunderne skal forvente højere telefonregninger, men også højere effektivitet, lyder budskabet.

TDC Mobil retter skytset mod erhvervslivet med en kampagne, der retter sig mod nøjagtig den samme målgruppe, som Sonofon i over to år med succes har angrebet med sit Multiplan-produkt.

Sonofons mobilkunder er de mest snakkende i Danmark, og det skyldes ikke mindst held med at tilbyde løsninger til virksomheder, der gerne vil gøre deres medarbejdere mobile.

TDC Mobil bruger en million kroner på kampagnen, der under navnet "Altid til stede" skal hente nogle tusinde kunder ind fra virksomheder, der ikke normalt ville tilbyde sine medarbejdere en mobiltelefon.

Med produktet kan virksomheden opnå et samlet overblik over medarbejdertelefonerne og tildele forskellige rettigheder, for eksempel muligheden for at ringe til udlandet eller foretage dataopkald.

Nævner ikke Sonofon

- Der er et stort udækket behov i erhvervslivet og ikke mindst den offentlige sektor, siger vicedirektør i TDC Mobil, Peter Ibsen, til Computerworld Online.

Han nævner helst ikke Sonofon i sammenhæng med "Altid til stede"-løsningen, men vil hellere henvise til, at kun 31 procent af virksomhederne i Danmark tilbyder deres medarbejdere mobiltelefon:

- Vi går efter at udvide markedet, siger Peter Ibsen.

Og det kan ikke undre, for en medarbejder med firmabetalt mobiltelefon tænker ikke nær så meget over telefonregningen, som en privat mobilkunde gør.

TDC lægger da heller ikke skjul på, at kunder med "Altid til stede" får en højere telefonregning ud af det:

Øget effektivitet

- Hovedargumentet er at øge effektiviteten, fordi de ansatte altid er til at finde. Undersøgelser viser, at en utrolig stor del af arbejdstiden i en virksomhed bruges på at lede efter medarbejdere, siger Peter Ibsen.

Teleanalytikeren Mette Søeborg Ahorlu, IDC, har længe ventet på et TDC-produkt, der kan matche Sonofons Multiplan.

- Det er dybt underligt, at TDC ikke har gjort noget ved det før. Multiplan har været en kæmpesucces, mens TDC's modspil har været en ringe løsning, fordi mobilselskabet og fastnetselskabet ikke arbejdede godt nok sammen, siger hun.

Sonofon oplyser selv at have 50.000 ud af landets cirka 120.000 reelle virksomheder som kunder, og to tredjedele af de virksomheder bruger Multiplan, der binder fastnettelefonerne sammen med mobiltelefonerne.

Selskabet følger TDC's markedsføring nøje, men føler sig ikke specielt truet:

- Multiplan dækker fint behovet for vores kunder, fordi vi sælger funktionalitet i stedet for teknologi, siger divisionsdirektør Steen Høgh, Sonofon.

TDC's dominans på det generelle danske mobilmarked står dog ikke til diskussion. Ved udgangen af første halvår 2002 havde TDC ifølge IT- og Telestyrelsen 1,6 millioner mobilabonnenter, mens Sonofon som landets næststørste mobiloperatør havde 984.000 abonnenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere