Artikel top billede

Her er den nye Windows Store

Nu har Microsoft for første gang fremvist den indbyggede softwarebutik i Windows 8.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om, at Windows 8 får sin egen App Store. På Build-konferencen i Anaheim har Microsoft nu for første gang vist den kommende Windows Store. Her kan man både købe de såkaldte Metro Style Apps - altså applikationer, der er tilpasset den nye mobil-lignende brugerflade - og klassiske desktop-programmer.

Internet Explorer 10 bliver tæt knyttet sammen med Windows Store. I browserens adressebjælke kommer et lille ikon, hvor hjemmeside-ejere kan linke direkte til deres applikation i Windows Store. Hvis man allerede har installeret applikationen, kan man starte den direkte ved at klikke på ikonet.

Microsoft fortæller at  Metro Style Apps kun kan købes gennem App Store. Der bliver også mulighed for at sælge indhold inde i applikationerne, men i modsætning til Apples App Store er der ikke noget krav om, at betalingen skal håndteres gennem Windows Store.

Licensmodellen for Metro Style Apps er baseret på brugerens konto - ikke den enkelte enhed. Det betyder altså, at man kun betaler for en applikation én gang og herefter kan installere den på et ubegrænset antal enheder.

Denne licensmodel gælder dog ikke for traditionelle desktop-applikationer solgt gennem Windows Store, hvor man fortsat kun får licens til at installere programmet på et begrænset antal maskiner.

Foruden gratis og betalingspligtede applikationer kommer der også programmer, som kun kan bruges i en begrænset periode eller hvor indholdet er begrænset.

Det ser ud til at Microsoft lander et sted mellem App Store og Android Market når det gælder kontrollen med applikationer i App Store. Microsoft tjekker alle applikationer for malware og gennemfører også en teknisk og indholdsmæssig kontrol, lyder det, men selskabet lover at man vil gøre processen så transparent som muligt.

I Windows Store kan man sortere applikationerne efter kategorier, pris, bedømmelse og dato.

Indtil videre er det ikke muligt at indsende applikationer til Windows Store, men udvikler-versionen af Windows 8 indeholder et certificerings-værktøj, som kan bruges til at teste applikationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere