Artikel top billede

Intel viser næste års ultrabooks

Intel har fremvist de første ultrabooks med Ivy-Bridge-processor.

Intels mobilchef Mooly Eden havde en overraskelse klar i ærmet onsdag under Intel Developer Forum i San Francisco. Intel har brugt sin store udviklerkonference til at slå på trommerne for de kommende ultrabooks - en ny kategori af meget tynde computere, der skal tage kampen op med tablets.

De første ultrabooks med Sandy-Bridge-processorer (Core i-2000) kommer i slutningen af året - men Mooly Eden kunne allerede fremvise efterfølgeren med Ivy-Bridge-processor på IDF. Denne ultrabook-generation kommer først til næste år.

Intel viste Ivy Bridge-modeller fra taiwanesiske underleverandører som Foxconn, Compal, Inventec, Pegatron og Quanta. Fælles for dem er, at de har skærme på 13-14 tommer - og prisen skulle ligge under 1.000 dollar.

Der har tidligere været ultratynde computere som Macbook Air, men de har typisk kostet næsten det dobbelte.

Ivy Bridge-arkitekturen skal blandt andet forlænge batteri-levetiden. Intel lover meget lange standby-tider og en hurtig opstart - med den såkaldte Rapid Start Technology skulle computeren være klar i løbet af fem sekunder.

Intel viste også en Smart Connected Technology, også kaldet Connected Standby. Her går computeren i en standby-modus, hvor den selv vågner op hvert 15. minut og sørger for at synkronisere tjenester som e-mail og sociale netværk. De nye e-mails og statusopdateringer ligger så klar når man starter computeren næste gang.

De første ultrabooks kører med Windows 7, men Connected Standby fungerer angiveligt bedre under Windows 8. 

Ivy Bridge er den tredje generation af Core-processoren fra Intel, som altså kommer i 2012 til både almindelige computere og ultrabooks.

Intel viste også en tidlig prototype af Thunderbolt-teknologien (tidl. Light Peak) under Windows 7. Teknologien er udviklet i fællesskab mellem Intel og Apple. Til næste år kommer de første Windows-notebooks med Thunderbolt.

Intel viste på IDF, hvordan man kan opnå en gennemsnits-hastighed på 700 MB i sekundet ved kopiering af filer over Thunderbolt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere