Torsdagens aviser om IT

Forsvarets IT-projektet i problemer. Scannerproducenten Contex køber op i USA. Telmore køber Tiscalis mobilkunder. Stram regulering giver dansk bredbåndssucces.

Forsvarets IT-projektet i problemer

Forsvarets stort anlagte IT-projekt DeMars er i problemer. Forsvaret har anmodet Økonomistyrelsen om tilladelse til, at man udskyder datoen for, hvornår DeMars-lønsystemet FMN-LØN skal tages i anvendelse, med tre måneder. Forsvarsministeriets regnskabssekretariat begrunder over for Økonomistyrelsen forsinkelsen med "forsinket levering, senere uddannelse af superbrugere og slutbrugere, utilstrækkelig datakvalitet samt manglende personaleressourcer". (Jyllands-Posten)

Scannerproducenten Contex køber op i USA

Den danske producent af storformatscannere, Contex, har købt den amerikanske konkurrent Vidar, som har en omsætning på omkring 150 milliarder kroner. Efter købet omsætter Contex for en halv milliard kroner om året og har 275 medarbejdere. Contex er ejet af den svenske investeringsfond EQT, der sidste år trak 150 millioner kroner i udbytte ud af selskabet. Trods svære tider er det lykkedes den danske scannerproducent at bevare et driftsoverskud på 20 procent af omsætningen. (Børsen)

Telmore køber Tiscalis mobilkunder

Det bliver Telmore, der løber med Tiscalis 31.000 mobilkunder. Selskaberne selv har ingen kommentarer, men CBB (tidligere Club Blah Blah) ser ud til at blive taberen i spillet om Tiscalis mobilkunder, som bliver solgt fra i forbindelse med den sparerunde, der for nylig kostede 108 af 223 medarbejdere deres job. Samtidig med at Telmore køber Tiscalis mobilkunder, dropper Telmore søgsmålet mod Tiscali, som ellers er stævnet for at have hugget Telmores forretningskoncept med at sælge taletid på internet. (Børsen, Jyllands-Posten, Politiken)

Stram regulering giver bredbåndssucces

Det er ikke reel konkurrence, men snarere stram regulering fra de danske myndigheder, som har sikret, at Danmark er det land i Europa, hvor bredbånd er mest udbredt. Det siger den canadiske økonom og teleforsker William H. Melody. Han mener, at barrieren for, at nye selskaber kan komme ind på det danske bredbåndsmarked, er meget lav, men at Danmark er et lille land, og det kan afholde nye selskaber fra et investere her i tider, hvor økonomien strammer. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere