Artikel top billede

De fleste virksomheder er ramt af cyberkriminalitet

Ifølge en ny Symantec-rapport har syv ud af ti virksomheder og private brugere på nettet været udsat for cyberkriminalitet.

Traditionel kriminalitet, naturkatastrofer og terrorisme er blandt de trusler, som virksomhederne må leve med. Men den største trussel er angreb i cyberspace - i hvert fald hvis man skal tro Symantecs årlige State of Security Survey.

Blandt de 3.300 adspurgte virksomheder i 36 lande har 71 procent oplevet cyberangreb i de sidste 12 måneder.

Symantec vurderer at tallet er omkring det samme blandt de private brugere - omkring tre ud af fire er blevet offer for cyberkriminalitet.

Hver dag bliver omkring én million mennesker udsat for en eller form for angreb. Det betyder selvfølgelig ikke, at de alle får trukket penge på kontoen - det kan også være en simpel malware-infektion på computeren.

Blandt virksomhederne oplyser 92 pct. af de ramte, at de har oplevet tab, men her er der typisk tale om forstyrrelser i driften, identitetstyveri eller kopiering af fortroligt materiale, hvor det kan være svært at opgøre tabet i kroner og øre.

Alligevel hævder Symantec, at 80 pct. af de små og mellemstore virksomheder tabte mere end en halv million kroner sidste år som følge af cyberangreb.

Tabet skulle være to-tre gange højere hos de store virksomheder.

Blandt de adspurgte virksomheder er det især mobile enheder og sociale netværk, der bliver fremhævet som de største trusler mod sikkerheden.

Rapporten slutter med en række konkrete anbefalinger til, hvordan virksomheder kan forbedre deres sikkerhed, herunder at identificere og klassificere den fortrolige information i virksomheden, og sørge for at kryptere kommunikationen til mobile enheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere