Artikel top billede

Amazon overvejer Netflix-model til e-bøger

Tegn et abonnement hos Amazon og hent et ubegrænset antal e-bøger.

I USA har Netflix haft stor succes med sin videoudlejnings-model, hvor kunderne betaler et fast beløb per måned og herefter kan modtage eller streame et ubegrænset antal film. Nu ser det ud til, at Amazon vil forsøge sig med en lignende model til e-bøger.

Ifølge Wall Street Journal forhandler Amazon i øjeblikket med flere bogforlag om at tilbyde abonnements-baseret adgang til et bibliotek med e-bøger.

Selskabet har allerede en service kaldet Amazon Prime, hvor medlemmerne får hurtigere levering og adgang til at streame film og tv-serier. Det nye abonnement på e-bøger skal sandsynligvis kombineres med Amazon Prime, som muligvis også kommer til at omfatte musik.

Det ventes at  Amazon Prime bliver den primære indholdsplatform til en kommende tavlecomputer fra Amazon.

Hos forlagene har der dog været blandede reaktioner på Amazons udspil. De frygter blandt andet, at en abonnements-baseret model vil mindske værdien af de enkelte bøger. Desuden vil boghandlerne sandsynligvis reagere negativt.

Amazon forsøger at berolige forlagene ved at love, at den nye service kun skal omfatte ældre bøger, og selskabet overvejer om der alligevel skal være et loft over antallet af bøger man kan hente per måned.

I USA har Kindle-brugere allerede mulighed for at "låne" bøger til andre brugere i op til to uger. 

Amazon sælger allerede flere e-bøger end trykte bøger og selskabet har i de sidste fire år solgt sin e-læser Kindle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere