Storebælt hacket to gange mere

Hackernes såkaldte defacement af danske websteder fortsætter med uformindsket styrke. Storebælt-forbindelsens websted blev lagt ned to gange, men det tager selskabet bag ikke så tungt.

Så har den været gal igen for Storebæltsforbindelsens websted, hvor danskerne både kan bestille deres Brobizz og se, om broen er lukket på grund af vejr og vind.

Storebælt-webstedet blev også ramt, da hackere første gang nedlagde hundredvis af danske websteder i slutningen af september. Dengang var der tale om et såkaldt defacement, hvor hackerne udskiftede forsiden på www.storebaelt.dk med deres egen signatur.

Det samme er sket to gange mere i løbet af de seneste dage. Det første eksempel er registreret på flere websteder, som samler oplysninger om hackerangreb. Det andet var i går gemt på søgemaskinen Google, som i sin cache viste billede af et andet defacement.

Storebælt: Vi retter hurtigt
At dømme efter hackernes signatur var der tale om to forskellige grupper, som begge har angrebet Storebælt-webstedet.

Kommunikationschef Karsten Holmegaard fra selskabet bag Storebæltsforbindelsen, Sund & Bælt, bekræfter, at webstedet blev lagt ned af hackere igen først på ugen.

- Jeg mener, at vi var i drift igen i løbet af en halv time, siger han.

Direkte adspurgt om, hvad han synes om sikkerheden på webstedet, når det bliver hacket igen og igen, svarer kommunikationschefen:

- Vi opdager det, vi retter det. Det går hurtigt, og sådan er det.

Platform for andre angreb

Ifølge kommunikationschef Claus Fonnesbech fra sikkerhedsfirmaet Protego er det langt fra usædvanligt, at samme websted bliver ramt af hackere flere gange. De hænger både sammen med, at hackergrupperne konkurrerer med hinanden, og at de tit vender tilbage til websteder, som ikke har sikret sig.

- Det foruroligende er, at lykkes det flere gange at ramme et enkelt site, så er det typisk, fordi hackerne forsøger at benytte sitet til andre ting, som at stjæle disk-plads eller benytte web-serveren som platform for andre angreb. Og dette som oftest uden at ejerne af webserveren bemærker det på grund af manglende fokus på området, siger han.

Storebæltsforbindelsen er ikke ene om at være ramt af flere forskellige hackere. Hacker-registrene fortæller, at kunderne hos DK Web Online, der benytter serverhotellet Rackspace.com, også var udsat for angreb fra to forskellige grupper i søndags. Hundredvis af websteder fik i den forbindelse deres forside skiftet ud - mange af dem for anden eller tredje gang.

- I øjeblikket er der utrolig meget aktivitet mod danske sites, både masseangreb og angreb mod enkelte, udvalgte sites, konstaterer Claus Fonnesbech fra Protego.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere