Artikel top billede

Apple får grafikkort-priserne til at stige

Taiwanesisk chip-fabrik har så travlt med Apple-chips, at man ikke kan nå at fremstille GPU'er til AMD og Nvidia.

Apple har bestilt så mange chips til sine iPhones og iPads hos den taiwanesiske leverandør TSMC at det har skabt problemer for AMD og Nvidia, som også får fremstillet chips på de samme fabrikker. Det skriver Semiaccurate.

Ligesom mange andre producenter uden egen chipfabrik er Apple henvist til at benytte de såkaldte foundries, som fremstiller chips for andre firmaer. Den største foundry er TSMC i Taiwan, hvor AMD og Nvidia får fremstillet deres GPU'er.

Ifølge Semiaccurate har Apple bestilt store mængder af 28-nanometer-chips hos TSMC. Fabrikkerne i Taiwan er netop nu ved at skifte til den nye strukturbredde og indtil videre er produktions-kapaciteten begrænset.

Samtidig er udbyttet af brugbare chips - den såkaldte "yield" - stadig ikke særlig stor.

Det har nu fået TSMC til at hæve priserne med 15-25 procent for sine 28-nm-chips. Samtidig kan hverken AMD eller Nvidia få leveret GPU'er i det styktal, som de har bestilt.

Resultatet kan blive at det kan blive svært for forbrugerne at få fat i de nye grafikkort med 28-nm-GPU'er og de kan blive noget dyrere end forventet.

Det gælder blandt andet for den kommende Radeon 7000-serie fra AMD og Kepler-generationen fra Nvidia.

Semiaccurate kan til gengæld ikke fortælle, hvilke chips der bliver fremstillet hos TSMC for Apple. Der spekuleres på, at det kan være en processor til en kommende iPhone 5 eller iPad 3.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere