Tirsdagens aviser om IT

Politiet presser internetfirmaer til at udlevere kundeoplysninger. Statslig koordinering skal spare IT-investeringer. Dansk Folkeparti klar til at sælge Orange. Telmore og CBB overvejer at købe Tiscalis mobilkunder. Ny direktørpost til John Trolle.

Politiet presser internetfirmaer til at udlevere kundeoplysninger

Politiet opsøger internetfirmaer for at få dem til at udlevere oplysninger om kundernes adfærd under efterforskningen af IT-kriminalitet, også selv om ordensmagten ikke har fået den dommerkendelse, som loven kræver. Hvis internetvirksomhederne vælger at lade sig presse til at udlevere oplysningerne, begår de ulovligheder. Vicekriminalkommissær Hans Henrik Jensen, Rigspolitiet IT-støtteenhed, mener ikke, at politiet kravler over, hvor gærdet er lavest, men i nogle tilfælde vælger firmaerne af egen drift eller på grund af politiets tilskyndelse selv at udlevere oplysninger, påpeger han. Politiet foretager sig ikke noget strafbart. Alligevel mener lektor i forvaltningsret Oluf Jørgensen fra Danmarks Journalisthøjskole, at det er frækt af politiet at opføre sig på den måde. Forbrugerrådet kalder politiets og internetsfirmaernes praksis for aldeles rystende. (Politiken)

Statslig koordinering skal spare IT-investeringer

Bedre koordinering skal sikre, at den statslige sektor fremover får meget mere ud af sine IT-investeringer og samtidig nedbringer budgetterne. Hidtil har projekterne ifølge underdirektør Mikkel Hemmingsen været løsrevet fra hinanden, og nu gælder det om at lænke dem sammen og skabe en forretningsmæssig sammenhæng. "Når man sætter 400 offentlige myndigheder til selv at stå for IT-siden, har det jo været et rent slaraffenland for konsulenterne, men det har ikke været økonomisk hensigtsmæssigt for skatteborgerne," siger han. Derfor vil staten fremover sørge for, at udviklingsprojekter overholder nogle fælles standarder for hardware, software og dataudveksling. (Børsen)

Dansk Folkeparti klar til at sælge Orange

Dansk Folkeparti støtter, at staten sælger sin ejerandel på 10,2 procent af det danske Orange-selskab. Kristian Thulesen Dahl, som er formand for Finansudvalget, understreger dog, at det kan være mere givtigt at vente med at sælge, end at gøre det nu, mens telebranchens værdier er pressede. Ifølge den afgående direktør for Orange i Danmark, Monique Moullé-Zetterström, har mindretalsaktionærerne mistet deres interesse for selskabet, og hun siger, at den eneste grund til, at det France Telecom-kontrollerede Orange ikke allerede har købt alle mindretalsaktionærer ud, er uenighed om prisen. (Jyllands-Posten)

Telmore og CBB overvejer at købe Tiscalis mobilkunder

De to mobilselskaber Telmore og CBB (tidligere Club Blah Blah) overvejer at købe de 31.000 mobilkunder, som internetudbyderen Tiscali har sat på salgslisten. Begge selskaber sælger ligesom Tiscali taletid på internet. Telmore-direktør Frank Rasmussen pointerer dog, at Tiscalis kunder ikke taler særligt meget, mens CBB's direktør, Teddy Søgaard Pedersen, konstaterer, at en stor del af Tiscalis kunder alligevel skifter mobilselskab. Han mener derfor, at det er "en økonomisk afvejning", om det er værd at byde på mobilkunderne. (Børsen)

Ny direktørpost til John Trolle

John Trolle, der er erklæret personligt konkurs oven på Memory Card Technologys kollaps, har fået en ny direktørpost. Han var i forvejen arbejdende bestyrelsesformand for selskabet Ez-memory, der ligesom Memory Card (nu Dataram) producerer og sælger hukommelsesmoduler. Nu bliver han også direktør for et nyt selskab, som hans samleverske, Line Aagaard, har stiftet, og som kommer til at kontrollere hovedparten af aktierne i Ez-memory. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere