Mandagens aviser om IT

Salget af blanke cd'er er gået i stå. Tiscali-ledelse klar til at sælge mobilkunder. Underskud til Lars Kolinds ventureselskab. Dell fortsat kun tredjestørst i Danmark. Digitalt tv-net på auktion til foråret. Sexualundervisning per SMS.

Salget af tomme cd'er er gået i stå

Salget af tomme, brændbare cd'er i Danmark er stort set gået i stå, siden der kom afgift på cd'erne. I Danmark tager Copy-Dan Båndkopi 4,37 kroner per cd i afgift til kunsterne. I Tyskland er afgiften 22 øre, mens den i Sverige svinger mellem 80 øre og 1,25 kroner. Det betyder, at danskerne vælger at købe deres cd'er ved grænsen i stedet for i de danske butikker. Copy-Dan Båndkopi mener, at den store hamstring, inden ordningen trådte i kraft, er grunden til, at der kommer relativt få penge i kassen nu, men vurderer, at markedet er ved at stabilisere sig, fordi lagrene af afgiftsfri cd'er snart er solgt. (Berlingske Tidende)

Tiscali-ledelse klar til at sælge mobilkunder

Robert Young, midlertidig daglig leder af Tiscali i Danmark, regner med, at den italienske internetudbyder snart sælger sine 31.000 danske mobilkunder. "Mobildelen er ikke vores kerneområde, og flere er interesseret i den," siger han og tilføjer, at Tiscali gerne vil samarbejde med mobilselskaberne i fremtiden. Tiscalis danske direktør, Peter Bredgaard, forlod selskabet, da han ikke ville være med til at fyre 110 af de 223 medarbejdere. (Berlingske Tidende)

Underskud til Lars Kolinds ventureselskab

Ventureselskabet Preventure, der har den tidligere Oticon-direktør Lars Kolind som hovedaktionær, tabte 4,4 millioner kroner sidste år. Af de seks selskaber, som Preventure har sat penge i, er to til salg, det polske callcenter Yellowtel og 24-7 Musicshop. Mest værdifuldt mener Preventure, at selskabet Homelinc er. Det står i regnskabet til halvdelen af de 75 millioner kroner, som skønnes at være den samlede værdi for Homelinc. (Erhvervsbladet)

Dell fortsat kun tredjestørst i Danmark

Selv om Dell igen har taget plads i førersædet som verdens største pc-leverandør, så er der stadig et stykke vej til at erobre den gule førertrøje herhjemme. Ifølge analysebureauet IDC havde Dell en markedsandel på 14 procent i tredje kvartal i år. Det er langt bedre end de ni procent i samme kvartal sidste år, men der er stadig langt til de mellem 25 og 30 procent af det danske pc-marked, som HP og Compaq sidder på herhjemme. Den danske Dell-direktør, Ole Konnerup, konstaterer, at selskabet kun har været i Danmark i seks år, og at det typisk tager ti år at erobrere førstepladsen på pc-markedet. (Børsen)

Digitalt tv-net på auktion til foråret

Kulturminister Brian Mikkelsen (Kons.) vil sætte retten til at bygge et digitalt tv-net på auktion til foråret. Det selskab, der byder højst på auktionen, får mulighed for at sætte det digitale sendeudstyr op i de eksisterende tv-master og sælge frekvenserne videre til de tv-stationer, som ønsker at benytte nettet til at sende programmer til danskerne. Det kræver en særlig hardwareenhed at oversætte de digitale signaler til de nuværende, analoge fjernsyn. Til gengæld bliver der mulighed for at integrere tv med internettjenester. (Berlingske Tidende)

Sexualundervisning per SMS

Singapores befolkning har verdens største forbrug af SMS. Knap fire tekstbeskeder sender de fire millioner indbyggere i gennemsnit hver dag. Nu kan de også få gode råd til deres sexliv på mobiltelefonen. Projektet "Sex in the air" giver de unge mulighed for at sende spørgsmål om sex per SMS til læger i Singapore, Amsterdam og Melbourne i ti dage. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere