Intel-overskud skuffer analytikere

Trods et overskud på 5,8 milliarder kroner i seneste kvartal lykkedes det ikke Intel at leve op til analytikernes forventninger. Omsætningen er stort set uændret i forhold til samme kvartal sidste år.

Tirsdag meddelte Intel, at overskuddet i 3. kvartal blev mindre, end aktieanalytikerne havde forventet. Omsætningen var på 49 milliarder kroner, eller stort set det samme som i 3. kvartal sidste år. Det gav et overskud på 5,8 milliarder kroner, 17 procent højere end sidste år.

Overskuddet svarer til 11 cents per aktie. Analytikerne havde gennemsnitligt sat næsen op efter 13 cents per aktie, selv om Intel har formået at banke indtjeningen ti procent i vejret i forhold til andet kvartal.

Intel har oplevet et øget salg i 3. kvartal, men fordi prisen på firmaets produkter samtidig er faldet, har det ikke betydet det store løft i indtjeningen.

Omsætningen inden for trådløse produkter er steget. Intels Wireless-division solgte for 4,4 milliarder kroner i tredje kvartal mod 3,8 milliarder kroner i det samme kvartal sidste år.

Men det øgede salg på det trådløse område er blevet spist op af tab i kummunikations-division, der gik ned til en omsætning på 3,7 milliarder kroner. I tredje kvartal sidste år solgte Intel kommunikationsprodukter for 4,4 milliarder kroner.

Både wireless og kummunikation meddelte, at de havde tabt penge i 3. kvartal. Kun Intels hovedområde, afdelingen for udvikling og salg af mikroprocessorer, fik overskud.

Intel forventer, at omsætningen i 4. kvartal vil ligge på omtrent samme niveau - mellem 49 og 52 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere