Artikel top billede

Robot har startet arbejdet i rummet

Nu starter Robonaut 2 sin tørn på den internationale rumstation.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om menneske-robotten Robonaut 2, der blev sendt til den internationale rumstation ISS tidligere i år ombord på rumfærgen Discovery. Et halvt år efter ankomsten på ISS har robotten nu startet sit arbejde i rummet. Det fortæller robotten selv på Twitter.

Nu er der allerede sendt mange robotter ud i rummet, men Robonaut 2 er alligevel unik. Det er den første menneske-lignende robot, der har forladt Jorden. NASA har udviklet robotten sammen med General Motors.

Robotten R2 har to lange arme og skal udføre forskellige opgaver, som normalt klares af astronauter – det skal samtidig testes hvordan den reagerer på stråling, vibrationer, vægtløshed og elektromagnetisk støj.

Den vejer omkring 150 kilo og består af en torso med et hoved, to arme og to hænder, der skulle være så følsomme, at de kan samle et stykke papir op uden at krølle det – og alligevel kan hver hånd løfte 10 kilo.

I øjeblikket kan robotten ikke bevæge sig rundt – den har ingen ben. Kommende modeller skulle være mere mobile og der skal udvikles en form for dragt, så den kan bruges til reparationer på stationens yderside.

Foruden det fysiske arbejde skal det også testes, hvordan robotten fungerer i samspil med den menneskelige besætning på rumstationen.

I første omgang skal robotten fjernstyres fra Jorden gennem en bærbar computer, men senere skal den være i stand til at udføre flere opgaver selvstændigt.

Det har altså taget et halvt år at få robotten pakket ud og installeret. Den skal muligvis også bruges til en ubemandet månemission til næste år.

Desuden vil General Motors anvende den i sin bilproduktion. Her har man i mange år anvendt industrirobotter i stor stil, men de kan ikke ligefrem betegnes som menneske-lignende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere