Efterlyser samlet information om mobilstråling

Forbrugerrådet efterlyser en samlet offentlig portal med information om farerne ved mobilstråling. Formanden for Folketingets sundhedsudvalg mener dog meningerne er for delte til at kunne lave en side med fakta om mobilstråling.

Ønsker man at sætte sig ind i debatten om faren ved mobilstråling og finde oplysninger om de eventuelle sundhedsmæssige farer, så bliver man som forbruger mødt af en række offentlige myndigheder med hver deres budskab.

Det er forvirrende og gør det umuligt for forbrugerne at danne sig et overblik, mener Forbrugerrådet. De mener derfor at informationerne fra Sundhedsstyrelsen, IT- og Telestyrelsen og oplysningscenteret Information om Miljø og Sundhed, bør samles i en fælles portal.

»Som forbruger skal man i dag ind og søge på et utal af sider, og det gør det umuligt at få et overblik. Derfor ville det være hensigtsmæssigt med et samarbejde mellem de forskellige offentlige myndigheder,« siger sundhedspolitisk medarbejder Margrethe Nielsen fra Forbrugerrådet til ComON.

Debatten om farerne ved mobilstråling har delt stråleforskere verden over i to lejre og Margrethe Nielsen erkender også at det kan være svært at præsentere fakta i debatten.
»Men faktum er, at vi ikke kender de langsigtede konsekvenser og at en tredjedel af danskerne er bekymrede for sundhedsfaren ved mobilstråling,« siger Margrethe Nielsen.

Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Birthe Skaarup fra Dansk Folkeparti, finder ideen om en fælles offentlig informationsportal om mobilstråling besnærende. Men hun advarer om at ophæve enkelte budskaber til faktum.

»Folk efterlyser de sundhedsmæssige perspektiver. Men vi står i et dilemma, for der kommer så mange udmeldinger, der alle sammen konkludere, at der bør forskes mere. Det er derfor vanskeligt at afgøre hvad der er fakta,« siger Birthe Skaarup.

Debatten om faren ved mobilstråling fortsætter på en høring på Christiansborg i dag, arrangeret af Teknologirådet og Folketingets Sundhedsudvalg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere