PlayStation 2 er mere end en spillemaskine

Sony har omdannet spillekonsollen PlayStation til et fuldblods underholdningssystem, der kan tackle både spil, audio cd'er og DVD-film. PlayStation 2 blev præsenteret på et show i Tokyo i sidste uge - og har specifikationer, der langt overgår alle konkurrenter.


Playstation 2 er absolut mere spektakulær, end den er æstetisk. Sony har skabt den, så den passer på reolen sammen med videomaskinen og stereoanlægget. Den kan desuden stilles både vertikalt og horisontalt.


Bag den anderledes fasade gemmer der sig et monster, af en maskine. PlayStation 2 styres af en 128-bit 'Emotion Engine' 295Mhz CPU. Grafikken, der ifølge den samlede verdenspresse skulle nå nye højder, varetages af sin egen processor i form af en 147Mhz 'Graphics Synthesiser' med 4Mb indbygget VRAM. Og så indeholder PlayStation 2 hele 32Mb RAM - mod etterens fire. PlayStation 2 er desuden bagudkompatibel - det vil sige, at man kan spille alle sine eksisterende PlayStation-spil på den nye maskine.


Mere spændende er det dog, at man med PlayStation 2 får mulighed for at se film i det nye digitale DVD-format. Maskinen indeholder ganske simpelt en fuldt funktionel DVD-afspiller, der samtidig kan afspille almindelige musik cd'er.
PlayStation 2 har desuden følgende udgange: controller port (2), memory card slot (2), AV output (1), optisk udgang (1), USB stik (2), i.link (IEEE1394) (1) og PCMCIA type III slot (1).


Maskinen vil blive udsendt i Japan den 4 marts næste år - og koste 39,800 Yen, hvilket svarer til cirka 2500 danske kroner. PlayStation 2 vil blive sendt ud i Europa og USA i september eller oktober næste år. Den danske pris er endnu ukendt.


(Kilde: Jyllands-Posten)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Alfapeople Nordic A/S
    Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere