Ingen erstatning for tabte feriebilleder på defekt USB

I de fleste tilfælde er der ingen erstatning at hente for forbrugere, der har mistet værdifulde data på USB-skandalen, men til gengæld har alle forbrugerne ret til at få pengene tilbage, forklarer Forbrugerrådet.

Forbrugere, der er blevet narret af USB-producenter med falske giga bytes, kan godt glemme alt om erstatning, hvis de har tabt personlige filer. Dog har forbrugerne ret til at få en ny USB-stick af samme mærke eller få pengene tilbage, hvis hele produktion har fejl.

Mere end 30 læsere har skrevet til ComON og fortalt, at de har købet USB-stick, der lovede kapaciteter på for eksempel 4 GB, men i virkeligheden blot havde 2 GB.

Nogle gange har læserne mistet data, og en læser berettede, at han havde mistet feriebilleder på en defekt USB-stick.

Han kan dog godt glemme at kræve erstatning for de tabte billeder.

»Udgangspunktet er, at det ikke er muligt at få erstatning, fordi der ikke er tale om et økonomisk tab. Hvis man det er noget erhvervsrelateret, kunne man måske dokumentere et tab,« forklarer jurist Tina Dhanda fra Forbrugerrådet. Hun vurderer videre, at sager om erhvervsdokumenter som regel vil ende i en retssag.

Men det er grotesk, at producenterne har snydt forbrugerne, så de har mistet data, mener Forbrugerrådet - og hvis branchen har haft en mistanke, burde forhandlerne have lavet stikprøver.

»Det er fint nok, at du kan få dine penge tilbage, men hvis du har mistet dine feriebilleder, så er de 200 kroner nok ikke det store problem,« mener Tina Dhanda.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere