Computerworld dokumenterer TDC-investering

TDC har gennem nyhedsbureauet RB-Børsen udsendt et dementi af Computerworld Onlines artikel om investering i mobilnet i Danmark. Computerworld Online dokumenterer her, hvilke oplysninger artiklen bygger på.

Computerworld Online kan dokumentere, at TDC ifølge en ansøgning om et lån på 1,5 milliarder kroner til Den Europæiske Investeringsbank har lagt sig fast på at investere 7,5 milliarder kroner i mobile datateknologier som GPRS og UMTS i Danmark.

TDC har udsendt et dementi af Computerworld Onlines oprindelige artikel gennem nyhedsbureauet RB-Børsen. Ifølge TDC skal de 7,5 milliarder kroner både bruges på fastnet og mobil.

- Der må desværre være tale om en misforståelse fra Computerworld Onlines side, påpeger en noget uforstående informationschef i TDC, Kim Schaumann, over for nyhedsbureauet.

- Vi har i et par dage haft en kontinuerlig dialog med Computerworld, hvor vi har oplyst, at der er tale om investeringer i både fastnet og mobil, tilføjer han.

Investeringsbankens projektbeskrivelse

Computerworld Online bygger sine oplysninger på en projektbeskrivelse på Den Europæiske Investeringsbanks hjemmeside, hvor det mulige lån til TDC har overskriften "TDC Mobile Communications". Under punktet "beskrivelse" står der:

"Elementer af TDC?s medium-term investeringsplan fokuserer på at migrere til bredbånds- og pakkekoblet teknologi i mobile systemer. Det inkluderer opgradering og kapacitetsudvidelse af GSM/GPRS-netværk, investeringer i at lancere 3. generations (UMTS) mobiltjenester i hele Danmark såvel som testkomponenter til UMTS."

Projektets formål er angivet således:

"Projektet vil give bredbåndsadgang over det mobile telenetværk. Danmark har allerede et højt niveau i udbredelsen af internet og mobiltelefoni, men det mobile netværk har brug for væsentlige yderligere investeringer for at levere GPRS- og UMTS-datatjenester."

Ifølge beskrivelsen er den foreslåede finansiering fra Den Europæiske Investeringsbank "op til 200 millioner euro" (1,5 milliarder kroner), og de totale omkostninger til projektet er "omkring 1000 millioner euro (7,5 milliarder kroner) mellem 2001 og 2004".

Projektbeskrivelsen blev sent fredag eftermiddag fjernet fra investeringsbankens hjemmeside, og ifølge TDC-pressechef Kim Schaumann vil beskrivelsen blive ændret på mandag til en ordlyd, som passer med, at den også inkluderer fastnet.

Hele projektbeskrivelsen kan læses på engelsk på næste side.

Investeringsbank: Projekt indeholder ikke fastnet
På baggrund af TDC?s dementi har Computerworld Online spurgt Den Europæiske Investeringsbank, om beskrivelsen på bankens hjemmeside kan være mangelfuld, således at der i virkeligheden også er tale om investeringer i fastnet.

- Hvis den beskrivelse, vi har på vores hjemmeside, ikke omfatter fastnet, så er fastnet ikke med i projektet, sagde informationschef Schim van der Loeff tidligt fredag eftermiddag. Han understregede, at han ikke kender til den konkrete sag, men til investeringsbankens procedurer generelt.

TDC?s kommentarer

TDC-vicedirektør Agneta Björkman har i sagen fremsendt følgende skriftlige kommentar til Computerworld Online:

"TDC investerer hvert år mange milliarder kroner i infrastruktur. Som det fremgår af årsrapporten 2001 (s. 52) anvendte TDC i 2000 totalt 7,1 mia. kr. og tilsvarende i 2001 totalt 7,8 mia. kr. til investeringer i materielle anlægsaktiver.

TDC Mobil og TDC Tele Danmark har i perioden 2001-2002 afholdt og forventer i perioden 2003-2004 at afholde alt i alt ca. 7,5 mia. kr. på at udbygge infrastruktur jfr. EIB's projektbeskrivelse. Lånet fra EIB på ca. 1,5 mia. kr. vil delvist kunne dække disse investeringer. Dermed vedrører lånet investeringer i hele perioden 2001-2004.

TDC har på aktionærernes vegne nærmest pligt til kontinuerligt at søge at optimere de finansielle ressourcer, og derfor har TDC gennem årene haft et godt samarbejde med i dette tilfælde EIB, som har finansieret en del af TDC's projekter og investeringer på favorable vilkår."

Følgende er den beskrivelse af investeringsprojektet i Danmark, som Den Europæiske Investeringsbank havde liggende på sin hjemmeside indtil sent fredag eftermiddag:

TDC Mobile Telecommunications

Date of Entry: 19/09/2002

Beneficiary: TDC A/S
Noerregade 21
DK 0900 Copenhagen C
Denmark
Contact point: Mrs Agneta Björkman, Senior Vice President, Group Treasury

Location: Denmark - European Union.

Description: Elements of TDC?s medium-term investment plan focussing on the migration to broadband and packet switched technology for mobile systems. It includes upgrade and capacity expansion of the GSM/GPRS network, investments for the launching of 3rd generation (UMTS) mobile telecom services throughout Denmark as well as a test & qualification component for UMTS.

Objectives: The project will provide broadband access over the mobile telecommunications network. Denmark currently has high levels of internet and mobile voice use, but the mobile network will require significant additional investment to provide GPRS and UMTS data services.

Sector: Telecommunications.

Proposed EIB finance: Up to EUR 200 million.

Total cost: Overall cost of the elements to be supported is in the order of EUR 1 000 million between 2001 and 2004.

Environmental aspects: GSM/UMTS systems have limited environmental effects which can be mitigated by appropriate construction and operation measures. Potential health risks from electromagnetic radiation are under study at an international level.

Procurement: The promoter operates in a competitive market. All civil works and equipment will be procured following national and international enquiries.

Status: Under appraisal - 19/09/2002




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere