XHTML bygger bro mellem WAP og i-mode

En bred vifte af mobiltelefon-producenter har erklæret deres støtte til Extensible Hypertext Markup Language (XHTML).

I december 2000 kunne W3C-konsortiet præsentere en ny standard for mobilt web-indhold, kaldet XHTML Basic. I modsætning til WAPs Wireless Markup Language (WML) er XHTML Basic ikke et nyt sprog, men en funktionsreduceret udgave af XHTML, der igen repræsenterer en XML-baseret version af HTML. Forvirret?


Men tilbage til XHTML. Indtil nu har standarden manglet understøttelse blandt producenter af mobiltelefoner, men nu har Nokia. Ericsson, Motorola, Siemens og flere andre af de store mobilfirmaer meddelt at de vil støtte teknologien. Dermed skulle XHTML være sat på skinner til at blive fremtidens standard for mobilt Internet-indhold.


XHTML skal både danne grundlaget for den næste version af WAP-sproget WML (Wireless Markup Language) og afløseren for NTT DoCoMos CHTML (Compact HTML), der anvendes til i-mode tjenester.


Standarden skal bygge bro mellem det webbaserede Internet og de mobile informationstjenester. Gennem "Cascading Style Sheets" kan det samme indhold tilpasses til forskellige mobiltelefoner, og det bliver meget lettere at oversætte eksisterende web-sider end det er tilfældet med den nuværende WAP-version.


Blandt de firmaer, som har annonceret planer om at lancere XHTML-tjenester og værktøjer, findes bl.a. Adobe, AOL, CNN, Macromedia, Sun og Telenor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere