Populær net-tv koster nu penge for danskere

Firmaet Zattoo vil nu til at opkræve penge for sin tjeneste. Til gengæld stiger kvaliteten på programmerne.

Zattoo er hurtigt blevet et populært program til at afspille tv på computere.

Især Mac-brugere har klikket sig ind på Zattoo, da muligheden for at se DR og DR2 har fungeret væsentlig bedre end hos Zattoo end direkte på Danmarks Radios hjemmeside.

Hos Zattoo har det indtil været muligt at se tv fra TV2 og en lang række kanaler fra for eksempel Sverige, Tyskland og Norge.

Men nu er Zattoo begyndt at opkræve abonnement for sin tjeneste. De "basale kanaler" er dog fortsat gratis, oplyser Zattoo. Men i Danmark er den eneste basale og gratis kanal en udenlandsk poker-kanal.

Version2.dk citerer en mail fra Zattoo, der prøver at forklare prishoppet.

»For hver bruger i Danmark skal vi betale royalties for de tv-kanaler, vi distribuerer. Det er ikke et problem i sig selv, da vi vil være fair og lovlige og bidrage, hvor det er på sin plads. I midlertid er de royalties, vi betaler i Danmark, fem gange højere end alle andre steder«.

Prisen for et årsabbonnement sniger sig op på 280 kroner om året. Når man nu skal til at betale for sit indhold hos Zattoo, så får man til gengæld en meget højere opløsning. Det er ikke præciseret nærmere, men det må betyde, at signalet bliver mere kraftigt end det nuværende på 500 kilobit per sekund.

Ifølge Zattoo har programmet tre millioner brugere.

ComONs søstermgasin GEAR lavede i denne sommer en kort anmeldelse af Zattoo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere