Europas hurtigste supercomputer indviet i Tyskland

Den nye IBM-supercomputer i Jülich kan gennemføre ni billioner regneoperationer i sekundet.

Den hurtigste supercomputer i Europa bliver indviet senere i dag under en festlig reception i Jülich Research Center. Det matematiske institut har betalt et to-cifret millionbeløb i euro for den nye IBM-supercomputer, som skal afløse et ældre Cray-system.

Med en regnehastighed på ni teraflops (9.000 milliarder beregninger i sekundet) bliver supercomputeren en af de hurtigste på verdensplan.
Den Power4-baserede supercomputer er 10 gange kraftigere end instituttets eksisterende Cray-system.

Et af de vigtigste forskningsområder på Jülich Research Center er analyse af nano-magneter. Det er komplekse magnetiske strukturer i molekyle- og atom-størrelse, hvis opførsel ikke kan forklares med konventionelle modeller.

Forskerne har udviklet helt nye beregningsmetoder, som sammen med den nye supercomputer skal bruges til at udforske nano-magneternes ukendte egenskaber - og måske danne grundlaget for fremtidens harddiske med nano-teknologi.

På længere sigt skal den nye supercomputer stilles til rådighed for forskere i hele Europa.

Supercomputeren skal tilsluttes til det nationale tyske computernetværk Unicore, som forbinder alle nationale datacentre i Tyskland, og senere får forskere i hele Europa adgang til computeren gennem EuroGrid-projektet.

EuroGrid er et EU-finanseret projekt, som skal binde europæiske supercomputere sammen i et fælles netværk, der kan håndtere krævende opgaver, hvor det er nødvendigt at trække regnekraft fra flere supercomputere på samme tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere