Finansrådet skal undersøge usikre netbanker

Finansrådet skal nu se på den generelle kritik af de danske netbanker, kan ComON fortælle. Det er Nordea, der vil tage sagen op i bankernes interesseorganisation, så man kan undgå flere sager fremover.

Usikre eller sikre netbanker. Debatten har bølget frem og tilbage i medierne det sidste stykke tid. Der har været eksempler fremme, hvor bankkunder har mistet op til 100.000 kroner på grund af forkerte indtastninger af kontonummer.

Nordea vil nu tage sagen op i Finansrådet, som er interesseorganisationen for pengeinstitutterne i Danmark.

»Det er selvfølgelig afgørende, at man kan være tryg ved at sende penge mellem bankerne. Og denne problematik har ikke noget med netbank at gøre. Det handler om, hvordan betalinger mellem bankerne bliver fordelt på modtagerens konto, og det gælder en stor del af sektoren. Vi vil derfor tage sagen op i Finansrådet, så vi kan få analyseret, hvordan vi kan gøre mere for at undgå tilsvarende sager fremover,« siger Claus Christensen, der er informationschef i Nordea, til ComON.

Han understreger, at problemet ikke kan isoleres til enkelte banker. Det er banksektoren, som samlet må se på problemet ifølge kommunikationschefen.

Finansrådet bekræfter, at rådet vil undersøge, hvordan man kan undgå flere lignende sager i fremtiden.

»Vi tager nu sagerne op i Finansrådet. Vi vil se på, om vi kan lave flere ting, der hjælper kunden til at gøre det rigtige. Derfor er det dog stadig vigtigt, at kunden selv tjekker sine indbetalinger,« siger Tina Füssel, der er underdirektør i Finansrådet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere