Googles sociale platform er et flop

Med Open Social ville Google revolutionere markedet for sociale tjenester. Men det er ikke blevet til andet end snak, mener kritikere.

Projektet Open Social var tænkt som en hjælp fra Google til udviklere, men mange af dem har vendt værktøjet ryggen.

Open Social skulle gøre det muligt at lave applikationer, som kan spille sammen med de mange forskellige sociale tjenester på nettet. På den måde kunne udviklere for eksempel slippe for at lave dobbeltarbejde, når de udvikler applikationer til både Facebook og MySpace.

Men de fine hensigter sidder fast i startblokken.

Faktisk hagler kritikken ned over Open Social, skriver Børsen. Avisen citerer flere kritiske kilder. For eksempel siger en udvikler, at platformen i øjeblikket end ikke kan kaldes en betaversion.

Blandt andre kritikere er grundlæggeren af Macromedia, Marc Canter. Han mener ikke, at man kan kalde værktøjet Open Social, men nærmere Open Gadgets, fordi mange af udviklerne ikke laver "gennemførte" åbne applikationer. Han mener, at det ofte resulterer i ligegyldige gadgets, som især Facebook er overbefolket af.

Hos Google er der dog stadig tiltro til projektet. Joe Kraus, der er projektansvarlig, fortæller, at der fortsat sker meget udvikling i kulissen. Han er også tilfreds med, at store spillere som LinkedIn, MySpace, Ning, Salesforce og Oracle deltager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere