Mobilselskaber flopper med GPRS

Den mobile datateknologi GPRS har ikke mange tilhængere herhjemme. Godt 11.000 ud af 4,2 millioner mobilkunder har abonnement på teknologien. Det bliver først bedre, når mobilselskaberne får en hjernetransplantation, siger analytiker.

De danske mobilselskaber har gjort det igen.

Oven på fiaskoen med WAP-teknologien, som de sammen med resten af verdens mobilindustri brugte store kræfter på at promovere, har de nu præsteret en mindst lige så ringe udbredelse af den første mobilteknologi, hvor kunderne hele tiden er på nettet (always on).

Den halvårsstatistik over det danske telemarked, som IT- og Telestyrelsen offentliggjorde torsdag, viser for første gang, hvor ringe udbredelsen af mobilteknologien GPRS (General Packet Radio Service) er.

Helt nøjagtig har 11.034 danskere tegnet et GPRS-abonnement. Til sammenligning var der ved udgangen af juli 4,2 millioner danske mobilkunder. Med andre ord har 2,5 promille af de danske mobilkunder GPRS.

Samlet har de danske GPRS-kunder i hele første halvår sendt og modtaget 90 GB data. Det svarer til cirka 130 videofilm pakket med det udbredte DivX-codec på internet.

- Det viser lidt om, hvor svært mobildata er, konstaterer koncerndirektør Allan Koch, Sonofon.

Han fremfører den sædvanlige undskyldning med, at der ikke har været mobiltelefoner med GPRS på markedet i stort tal før for nylig. Han erkender dog, at det ikke forklarer, at udbredelsen er så ringe.

- Kurven går den rigtige vej, men der kan godt gå et års tid endnu, inden vi kan se noget resultat på bundlinien, siger Allan Koch.

Han tilføjer, at GPRS skal have succes, hvis mobildata skal blive til noget. Sker det ikke, så får alle de selskaber, der har satset på UMTS, et problem. Sonofon har ikke selv nogen UMTS-licens.

Hjernetransplantation påkrævet

Teleanalytikeren John Strand, Strand Consult, er dog anderledes nådesløs i sin kritik af de danske teleselskabers manglende evne til at sælge GPRS.

- De har taget en strategisk beslutning om ikke at tjene penge på GPRS. Der er ikke noget at bruge GPRS til, og det er næsten umuligt at købe produktet.

Det tog en af mine medarbejdere ti dage og 11 opringninger at få lov til at bestille GPRS hos Sonofon, beretter han.

Ifølge John Strand er der ingen udsigt til, at de danske mobilselskaber bliver bedre til at sælge mobildata.

- Fiaskoen vil fortsætte indtil den dag, mobilselskaberne får en hjernetransplantation, lyder hans afskedssalut.

Vil du vide mere om GPRS?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere