Ny IBM-teknologi beskytter musik og bøger

En ny platform for distribution af digitalt indhold som MP3-musik og e-bøger forhindrer samtidig, at ulovlige kopier spredes på Nettet.

De glade dage med fri, ubegrænset kopiering af copyright-beskyttet materiale er snart forbi. Ihvertfald hvis det står til IBM, der udvikler en ny platform for digital distribution, Electronic Media Management System (EMMS). Systemet skal opfylde to vigtige målsætninger. Dels skal det sikre, at filer hurtigt og nemt kan udveksles over Nettet. Men samtidig skal det garanteres, at rettighedshavere beholder den fulde kontrol over deres materiale.


Den nye teknologi tillader peer-to-peer udveksling af musik og e-bøger - det samme system, som kendes fra Gnutella og Napster - men det er rettighedshaveren, som bestemmer, hvor ofte filen kan kopieres og hvilke modtagere, der kan lytte til musikken. Med EMMS kan slutbrugere eksempelvis maile en beskyttet musikfil til alle deres venner; systemet fastlægger automatisk, at hver modtager f.eks. kan lytte til sangen én gang, og derefter skal betale for at låse filen op.


EMMS kan også tildele rettigheder efter geografisk placering. Kunder i lande med meget strenge copyright-regler får måske mere indskrænkede rettigheder end brugere i andre lande. Rettighedshaveren kan også vælge, at et bestemt musikstykke, videoklip eller en tekst kun må anvendes i et bestemt geografisk område, f.eks. Nordamerika.


IBM's teknologi bliver færdig i første kvartal. EMMS understøttes bl.a. af RealNetworks' RealJukebox og MusicMatch Jukebox. IBM har også sikret sig understøttelse fra to af de store pladeselskaber, Sony og BMG Entertainment. BMG tilhører mediekoncernen Bertelsmann, der sidste år sikrede sig kontrollen over peer-to-peer netværket Napster.


(Kilde: IDG News Service)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere