Dansk forskningsprojekt om sikker dataudveksling

Alexandra Instituttets Center for it-sikkerhed har netop modtaget 9,2 millioner kroner i støtte fra Det Strategiske Forskningsråd til et nyt projekt om tillid i udveksling af elektroniske data.

Et nyt forskningsprojekt hos Alexandra Instituttet i Århus skal finde nye veje til at skabe for større fortrolighed mellem partnere, der udveksler følsomme data elektronisk. Projektet på Center for it-sikkerhed har netop modtaget 9,2 millioner kroner i støtte fra Det Strategiske Forskningsråd og søger nu flere partnere, der kan hjælpe med at finde konkrete anvendelser for teknologien. IBM, Danisco og Lauritz.com deltager allerede som partnere i projektet.

Forskerne fortæller at teknikken f.eks. kan bruges ved auktioner af den mere komplekse slags, hvor resultatet er offentligt mens de enkelte bud er fortrolige. Den kan også bruges i forbindelse med benchmarking, hvor deltagerne ofte ikke tør dele information af frygt for at den vil kunne misbruges af andre. Det betyder at de fleste benchmark-studier gennemføres på offentlige tal eller at der kun indgår en lille gruppe virksomheder.

Projektet Secure Information Management and Processing (Simap) bygger videre på resultaterne af et tidligere projekt, SCET. Forskerne efterlyser nu virksomheder, der kunne være interesserede i at deltage i projektet. Typisk er det firmaer, der leverer ydelser, hvor de selv eller andre fungerer som betroet tredje part. Det kunne f.eks. være firmaer, der styrer komplekse auktioner og licitationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere