Strid om e-betaling

PBS truer med at stoppe 220.000 netbrugeres mulighed for e-betaling. Det århusianske betalingsfirma ewire føler sig chikaneret og svarer igen ved at inddrage Konkurrencestyrelsen.

Konkurrencestyrelsen skal nu afgøre om PBS chikanerer konkurrenten ewire og deres kunder.

PBS er utilfreds med, at flere af ewires kunder reklamerer med Dankort-logoet på deres hjemmesider. I et brev til ewire fra november måned fremhæver PBS, at Dankortet er et beskyttet varemærke, og at PBS vil have garanti for, at ingen af ewires kunder vil reklamere med Dankort-logoet i fremtiden.

PBS skruer bissen på
Hvis ikke ewire efterkommer kravet, truer PBS med at gøre det umuligt for brugerne at overføre penge til deres ewirekonto. Men kravet er ifølge ewire helt urimeligt, fordi ewire ikke kan blande sig i andres forretningsførelse og principielt ikke kan stilles til ansvar for, hvordan selskabets kunder vælger at reklamere.

»Jeg kan godt se, det er træls for PBS, men det er ikke og kan ikke være vores problem. Hvis PBS trækker tilladelsen til, at vores kunder kan overføre penge til ewire med Dankortet, går vi konkurs.«, siger direktør Lasse Rungholm til Jyllands-Posten i dag.

Striden mellem PBS og ewire omfatter i øjeblikket adskillige sager, der hver især kan medføre at PBS inddrager ewires "indløsningsaftale" - ewire håber på at kunne vinde tid ved at inddrage konkurrencestyrelsen.

»Konkurrencestyrelsen er nødt til at give PBS et påbud om at lade os være, mens sagen kører ved domstolene«, siger Lasse Rungholm.

PBS fortæller til ComON, at man i dag har modtaget et brev fra ewire med svar på tiltale og nu vil overveje, hvordan striden kan løses, og om der i givet fald kan indgås et kompromis.

Ewire populært
Ewires betalingskoncept gør det muligt at overføre penge mellem to personer på internettet alene ved hjælp af deres mailadresser - på den måde slipper brugeren for at skulle oplyse sine bank- og kontooplysninger. Ewirebrugere er dog afhængige af at kunne overføre penge til deres ewirekonto via Dankortet.

Inden for det seneste år er antallet af ewire-brugere vokset fra 14.000 til 220.000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere