Google vil skabe flere jobs i Europa

Google vil udvide sine aktiviteter inden for forskning og udvikling i Europa og ansætte flere tusinde nye medarbejdere.

Internet-giganten Google vil ansætte flere tusinde teknikere og udviklere i Europa i den kommende tid. Det fortæller selskabets nyudnævnte Vice President of Engineering for EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika), Dr. Nelson Mattos, i et interview med den tyske udgave af avisen Financial Times.

Google beskæftiger i øjeblikket omkring 7.000 teknikere og it-specialister på verdensplan, men kun omkring 500 i Europa. Det skal ændres nu, og det første skridt er udnævnelsen af Nelson Mattos, der skal stå i spidsen for de europæiske udviklingsaktiviteter.

»Mit mål er, at teknikerholdet for Europa, Mellemøsten og Afrika på et tidspunkt skal være lige så stort som i Nordamerika,« siger han.

Det er kun tre år siden, Google ansatte sin første udvikler i Europa. I dag har Google elleve forsknings- og udviklingsafdelinger i EMEA, som er placeret i Århus, Trondheim, Luleå, Krakov, London, Moskva, Skt. Petersborg, Haifa, Tel Aviv, Zürich og Dublin.

Mattos erkender at Google har et image-problem i de europæiske lande.

»Mit indtryk er, at Google bliver opfattet som en stor amerikansk koncern, som kun er her for at tjene penge,« siger Mattos.

Han fortæller at Googles europæiske udviklere blandt andet arbejder med applikationer til mobiltelefoner, elektroniske kort og funktioner som gør det muligt at læse websider fra højre til venstre, som er den mest udbredte læseform i arabiske lande.

Samlet har Google lidt under 14.000 medarbejdere, og det er altså omkring halvdelen, som er teknikere og it-eksperter. De fleste arbejder i selskabets hovedkvarter i Mountain View i Californien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere