Motorola-mobiler i tilbagegang

Regnskabet fra den amerikanske mobilproducent Motorola var bedre end forventet, men omsætningen af mobiltelefoner faldt. Skuffende, vurderer Jyske Bank.

Fredag fremlagde verdens næststørste mobilproducent, amerikanske Motorola, sine regnskabstal for det seneste kvartal, der overraskede positivt. Omsætningen blev otte milliarder dollar svarende til næsten 47 milliarder kroner. Forventningen var en omsætning på 45,5 milliarder kroner. Samtidig blev indtjeningen pr. aktie 0,17 dollar mod forventet 0,133.

Til gengæld går det tilbage for selskabets mobiltelefon-division, der står for 40 procent af det samlede salg i Motorola. I det forgangne kvartal gik salget tilbage med tre procent til et salg på 19,3 milliarder kroner, hvilket var en skuffelse for investorerne.

»Selv korrigeret for, at Motorola var ramt af komponentmangel i kvartalet, var resultat skuffende. Motorola har over de seneste 3-5 år til stadighed leveret meget skuffende resultater,« vurderer aktieanalytiker Per Hansen fra Jyske Bank, der påpeger, at den generelle indtjening trods stigningen stadig er på et meget lavt niveau.

På sigt forventer han dog lidt bedre tider for Motorola, som følge af meldinger og øget ordreindgang, samt den nye administrerende direktør. Edward Zander tiltrådte i januar og har en fortid hos Sun Microsystems.

I Danmark havde Motorola i 2002 en omsætning på 238 millioner kroner og en indtjening på 11,7 millioner kroner.

For nyligt overgik Motorolas største konkurrenter, finske Nokia, forventningerne og meldte om et voksende salg. Nokia har en markedsandel på verdensplan på 35 procent, mens Motorola sidder på 16 procent. Samsung har ti procent, mens Siemens har ni og Sony Ericsson lidt over seks procent.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere